Op zondag 2 september 2018 vindt de allereerste editie van de Rotterdam Dirt Ride plaats. Een braakliggend terrein van 10.000 m2 langs de A13 wordt speciaal voor deze dag omgetoverd tot een festivalterrein met verschillende racebanen, waarop wedstrijden plaatsvinden waar bezoekers aan kunnen deelnemen, ook op hun eigen motor. Het event wordt georganiseerd door Gideon Schipaanboord en Joey Delwell. Gideon is de oprichter van de Rotterdamse Roll Out en organisator van de Distinguished Gentleman’s Ride in Rotterdam.

Gideon Schipaanboord en Joey Delwell laten hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling gaan om hun plezier in motorrijden op laagdrempelige wijze te delen met andere motorliefhebbers. Het is, zoals ze zelf zeggen, “a Sunday well spent!”

“Het is geen motorshow of een rij met verkoopstandjes, maar je eigen motor kunnen testen in extreme omstandigheden op braakliggend terrein. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op de nieuwste motoren een proefrit te maken”, aldus Gideon.

Husqvarna Motorcycles Nederland sluit zich graag bij dit initiatief aan. Het merk heeft dit jaar 3 nieuwe straat modellen op de markt gebracht, de 401 en 701 Vitpilen en de 401 Svartpilen, waarbij het kenmerk ‘motorrijden zoals het bedoeld is’ past bij dit voor Rotterdam unieke festival. Ook de stedelijke locatie, waarvoor de Husqvarna Motorcycles street bikes uitermate geschikt zijn, is bij de uitstek de place to be en het terrein waar deze motoren zich thuis voelen. En dat een merk als Husqvarna Motorcycles zich op zijn gemak zal voelen in de modder is als gevestigd offroad merk een feit.

Locatie: Delftweg vlak naast de A13 (ter hoogte van Autobedrijf Van Dartel en Xtra- materieel) Tijd: 11.00 – 19.00 uur

Het programma:

12.00- 13.00 uur/ VIP GENTLEMAN RIDERS & BUILDERS CUP – invite only – hosted by Husqvarna Motorcycles.

13.30 -14.30 uur/ KING OF THE STRIP // Battle of the Crown – Wrench Kings – A 40 meter sprintrace in the Dirt. €15,00

14.30 – 17.00 uur/ For no good reason // Run what you bring cup – ROEG – A race in the dirt for classic & vintage motorized kind of bikes (or something like that). €15,00

17.30 – 18.30 uur/ Moto polo – Motorcycle Storehouse & 13andahalfmagazine – A gentleman sport. It’s like playing football on a motorcycle. €15,00

Naast de races, kunnen bezoekers verschillende motoren uitproberen, waaronder de laatste modellen van Husqvarna Motorcycles. Inschrijven hiervoor kan op de dag zelf! Om deel te nemen aan een of meerdere wedstrijden kun je je alvast aanmelden via info@rotterdamdirtride.com.

Volg ook Rotterdam Dirt Ride en Husqvarna Motorcycles op Facebook en Instagram. De website van Rotterdam Dirt Ride is live vanaf week 32. Entree voor bezoekers is gratis.

Over de organisatie
Het event wordt georganiseerd door Gideon Schipaanboord, de oprichter van de maandelijkse Rotterdamse Roll Out en organisator van de Distinguished Gentleman’s Ride in Rotterdam en Joey Dellwel. De Rotterdamse Roll Out is een actieve community voor caferacers en vintage motoren met inmiddels bijna 1.000 volgers op Facebook, uit Rotterdam en daarbuiten. De organisatie heeft inmiddels meer 26 verschillende events/ motorritten georganiseerd. Tijdens deze ‘rides’ wordt steeds een mooie route uitgezet naar een interessante motor gerelateerde bestemming. Maar ook een nachtrit en het jaarlijks terugkerende goede doelen evenement Distinguished Gentleman’s Ride Rotterdam (ruim 600 deelnemers in 2017) waren ritten van het afgelopen jaar.

Rotterdam Dirt Ride – A Sunday well spent