Scooterfabrikant Kymco lanceert haar eerste elektrische fiets, ontstaan uit Nederlands initiatief door Patrick Bruitzman en Hans Schreuder. Kymco biedt hiermee een alternatief vervoersmiddel voor young professionals die drukte op de weg willen vermijden, op zoek zijn naar gemak en hoge parkeerkosten willen voorkomen. Het design van de fiets komt van Nederlandse hand en wordt onder andere gekenmerkt door scooter-elementen.

De fiets is bijvoorbeeld naar eigen smaak te ontwerpen dankzij de verwisselbare kapdelen en het fietslicht doet denken aan een koplamp. Een ander opvallend kenmerk is het gebruik van Shimano-onderdelen: de krachtige, maar stille Steps E6100 middenmotor, de uitneembare accu, de M315 hydraulische schijfremmen en de fietscomputer. De combinatie van scooter-elementen, Shimano-onderdelen en het eigen ontworpen frame maakt van de Kymco e-bike een betrouwbare elektrische fiets.

Alternatief voor verschuivende behoefte
Hans Schreuder, de importeur van Kymco, ziet dat de behoeftes van de Nederlandse consument als het gaat om het dagelijkse woon- en werkverkeer aan het veranderen zijn. Schreuder licht toe: “We zien een toenemende drukte op de weg en steeds hogere parkeerkosten. In Amsterdam worden scooters op bepaalde stukken verplaatst van het fietspad naar de rijbaan, inclusief helmplicht. Wij bieden graag een alternatief voor consumenten die de auto, scooter of motor willen vervangen zonder dat ze hoeven in te leveren op kwaliteit.”

Het design van KYMCO e-bike
De elektrische fiets bevat scooter-kenmerken, een eigen ontwikkeld frame en de nieuwste Shimano-motor (Shimano Steps E6100). De motor, fietscomputer, versnelling, batterij en remmen zijn allemaal Shimano-onderdelen. De onderdelen sluiten dus goed op elkaar aan, waardoor de fiets zeer betrouwbaar is. Ook is er een mogelijkheid om de fiets te customizen in de toekomst dankzij de verwisselbare kaponderdelen, net zoals dit bij een scooter mogelijk is.

De fiets wordt door Nederlandse scooter- en fietsendealers verkocht. Dankzij dit netwerk is het mogelijk om een testrit te doen, staat er altijd een reparateur klaar voor aanpassingen en onderhoud, en is het mogelijk om een oude fiets of scooter in te ruilen.

De fietsen zijn beschikbaar in twee heren- en twee damesvarianten. De City Comfort-e-bike is de meer luxe versie van de City. Naast de standaarduitrusting van het City model hebben de Comfort-fietsen namelijk een verende voorvork. Dit zorgt voor een comfortabele rijervaring onder alle omstandigheden. Naast de verende voorvork heeft de Street Comfort-e-bike ook een volautomatisch schakelsysteem. De Street Comfort rijdt hierdoor als een automaat. De fietser is wel altijd in controle, gezien het systeem volledig naar eigen wens is in te stellen.

Heren
Street: € 2.799,-
Street Comfort: € 3.099,-

Dames
City: € 1.999,-
City Comfort: € 2.549,-

ebike.kymco.nl