De beurs in Milaan moet nog komen, maar ondertussen toont Peugeot vandaag op de Salon van Parijs tussen alle 4-wielers een elektrische Peugeot scooter. De E-Streetzone is de elektrische variant van de ‘gewone’ Streetzone (na sportiefste Kisbee RS). Het model wordt standaard geleverd met 1 uitneembare accu maar is volgens de Franse vertegenwoordiger van het merk optioneel leverbaar met een tweede accu.

Peugeot e-streetzone

tweede accu

Daarvoor moet wel flink in de buidel worden getast want hij zou 2.000 euro moeten gaan kosten, maar dan heb je ook wel ineens een actieradius van 112 km! In de Eco modus schopt de E-streetzone het tot 61 km maar dan mag je niet harder dan 25 km/u rijden. Knal je de boost modus aan en trek je hem door tot 45 km/u dan kom je 51 km ver. Wie de tweede accu thuislaat heeft ruimte voor een kleine helm onder het zadel en dat vinden scooterrijders uiterst fijn.

Peugeot e-streetzone

Prijzen

En wat mag deze elektrische Peugeot scooter gaan kosten? Volgens de Nederlandse importeur is het nog te vroeg voor het melden van een prijs. Het model is productieklaar en zal vanaf het eerste kwartaal 2023 in Europa leverbaar zijn. Althans volgens de Fransen zelf. Of dit ook gehaald wordt en of de E-Streetzone ook in de Benelux leverbaar wordt weten we op dit moment (nog) niet.

Peugeot e-streetzone

Bekijk hier alle modellen van Peugeot

Met dank aan onze vrienden van autoblog.nl