Honda toonde haar belangrijkste nieuwe modellen op de vooravond van de EICMA in Milaan. Met de introductie van maar liefst vijf nieuwe en twee grondig verbeterde modellen naast de conceptmodellen van twee Honda legendes. De nieuwkomers zijn verspreid over de complete line-up; van een nieuwe 125cc motorfiets voor beginners tot de 2018 GL1800 Gold Wing. Dit verrijkt de line-up van de constructeur met het breedste aanbod op de markt nog verder.

  • Neo Sports Café CB1000R brengt een opvallende en unieke nieuw stijl in Honda’s Naked Bike segment; met verschillende motormappings, 20 pk (15kW) meer vermogen en 12 kg lichter dan zijn voorganger zorgen voor een totaal nieuw prestatieniveau.
  • De nieuwe CB300R en CB125R delen dezelfde minimalistische uitstraling en een overvloed aan premium kenmerken voor de jonge rijders.
  • Africa Twin ‘Adventure Sports’ versie komt 30 jaar na de introductie van de eerste Africa Twin en biedt meer Adventure-georiënteerde mogelijkheden.
  • De Africa Twin zelf ontvangt vier rij-modi, gestuurd door het nieuwe Throttle By Wire systeem en een tal van andere verbeteringen.
  • De 2018 Gold Wing maakt zijn Europese debuut. Nieuw niveau van rijplezier, comfort, luxe en premium kenmerken
  • De X-ADV die in 2017 iedereen verbaasde -de eerste ‘SUV motorfiets’- biedt nu nog meer offroad prestaties met Honda Selectable Torque Control en G schakelaar voor de Dual Clutch Transmission.
  • De populaire en complete NC-reeks krijgt tal van technische upgrades en zijn ook beschikbaar in 35 kW versies voor houders van een A2 rijbewijs
  • Twee Honda legendes -Super Cub en Monkey- komen terug als conceptmodellen

 

CB1000R, CB300R en CB125R brengen een nieuwe Naked stijl

De CB1000R staat aan het hoofd van een trio nieuwe nakeds met een unieke nieuw ontwikkelde identiteit onder het credo van ‘Neo Sports Café’. De nieuwe styling is modern, minimalistisch en brengt een mix van naakte sportiviteit en Café Racer inspiratie. Elk onderdeel werd zorgvuldig gekozen met de esthetiek van de motor in gedachten, maar daarbovenop biedt de CB1000R uitmuntende prestaties: 12 kg lichter en 20pk (15 kW) sterker. Dat betekent een verbetering van 20% op het vlak van de gewicht-vermogen verhouding. De verschillende rij-modi met diverse combinaties van Power, Engine Braking en Honda Selectable Torque Control worden gestuurd door een nieuw Throttle By Wire systeem.

De CB300R en CB125R brengen diezelfde stijl naar jonge en/of beginnende motorrijders met een hoge dosis fun en opwindende prestaties. Ze beschikken ook over hoogwaardige 41 mm upsd vorken, achterschokbrekers met instelbare veervoorspanning en radiaal gemonteerde vierzuiger remklauwen. Daarnaast zijn er veel kenmerken die men normaal alleen op ‘zwaardere’ motoren terugvindt, zoals het LCD dashboard, LED verlichting en een IMU-gestuurd ABS.

 Nieuwe Africa Twin krijgt een ‘Adventure Sports’ naamgenoot

De nieuwe ‘Adventure Sports’ versie van de Africa Twin komt er op het moment van het 30-jarig jubileum. Een passend eerbetoon aan één van de grote namen in de motormarkt. Hij is getooid met hetzelfde Tricolore schema van de originele versie en is gebouwd met het oog op een nog groter potentieel voor on- en offroad avontuur. Hij heeft een 5,4 liter grotere benzinetank dan de standaard Africa Twin, langere veerwegen, een hogere rij-houding, meer grondspeling, verwarmde handvaten, een extra grote motorbeschermingsplaat en een ruimer kuipwerk met protectie staven. Hij deelt ook de updates met de standaard Africa Twin. Daarbij horen het Throttle By Wire motormanagement met 4 rij-modi, meer uitgebreide parameters voor de Honda Selectable Torque Control en verbeterde in- en uitlaatkanalen voor nog beter prestaties in het middengebied.

 

X-ADV meer dan ooit klaar voor off-road actie

Nadat de X-ADV een spetterend debuut maakte in 2017 en met bijna 10.000 motorfietsen verkocht in de eerste 8 maanden, is Honda’s ‘SUV-motorfiets’ nu uitgerust met een nog groter offroad potentieel. Het gebruik van de Honda Selectable Torque Control en een G schakelaar voor een sneller schakelgedrag verbreden het potentieel op het moment waarop het asfalt eindigt en de onverharde paden beginnen. Een nieuwe 35 kW versie is beschikbaar voor houders van een A2-rijbewijs.

GL1800 Gold Wing maakt Europees debuut

De nieuwe GL1800 Gold Wing maakt zijn Europese debuut op de EICMA. De motor staat sinds 40 jaar synoniem voor comfort op elke afstand, luxe en kwaliteit. De 2018 Gold Wing is compleet nieuw en is scherper, lichter en compacter dan ooit. De monumentale flat six heeft nu 4 kleppen per cilinder en is uitgerust met Throttle By Wire, 4 rij-modi, Honda Selectable Torque Control en Hill Start Assist. Het nieuwe chassis bestaat uit een aluminium balkenframe, double wishbone voorophanging en een enkelzijdige Pro-Arm. De Gold Wing blijft de enige motorfiets die een Air Bag als optie aanbiedt en de standaard uitrusting met Apple Car Play® is nog een andere primeur voor een motorfiets. Een nieuwe Dual Clutch Transmission (3e generatie) met 7 versnellingen is ook beschikbaar en past perfect bij de lange afstands capaciteiten van de Gold Wing.

Evolutie van de populaire NC-serie gaat verder

In 2018 worden de veelzijdige NC750X, NC750S en Integra ook beschikbaar voor houders van een A2 rijbewijs dankzij de komst van 35kW-versies. De drie modellen hebben allen een verhoogd maximaal toerental (900 tpm extra tot 7.500 tpm) zodat het blok moeiteloos naar hogere toeren kan klimmen. Zowel de NC750X als de Integra krijgen Honda Selectable Torque Control.

Concept versie van twee kleine motoren met een grote geschiedenis

Naast de nieuwe motoren brengt Honda twee conceptmodellen, die beide met trots het originele Honda-Wing logo dragen, om een nostalgische toets aan de EICMA te geven. Naast de 125cc horizontale monocilinder brengt de Monkey 125 moderne aspecten als LED verlichting, Smart Key, upsd vork en digitale instrumenten op het herkenbare en gekende Monkey platform.Tot slot is er de Cub 125C concept die een nieuwe visie geeft op de zeer herkenbare classic. Vorige maand werd de mijlpaal van 100 miljoen verkochte motorfietsen gehaald en nu voegt dit conceptmodel een nieuw hoofdstuk toe aan de 59-jarige geschiedenis van de Cub. Een moderne eerbetoon aan zijn tijdloze uitstraling.

www.honda.nlwww.honda.be