Komende zaterdag zijn de coureurs van het NK Junior Moto Racing volop in actie te zien op kartbaan ‘Pottendijk’ in Emmen. Tijdens de zevende race van het seizoen zullen alle minibike-klassen, Molenaar NSF100 Cup, GAMMA Yamaha R125 Cup, Open 125cc klasse en de Puch-klassen diverse trainingen en races verrijden.

In Emmen wordt de voorlaatste wedstrijddag van het seizoen verreden en dat betekent dat er 50 van de nog 100 te behalen punten verdeeld zullen worden. Het publiek zal dan ook ongetwijfeld weer worden getrakteerd op spannende races.

Bij de minibikes is in de Junioren B de titel al vergeven. Tijdens de voorgaande races in Assen was het Jayant Chote die als eerste het kampioenschap veilig wist te stellen. In de Junioren A heeft leider in de tussenstand Owen van Trigt een voorsprong van 36 punten op Jurrien van Crugten. In de Open Minibike klasse is alles nog mogelijk; koploper Joey Oppersma staat slechts 4 punten los van Djaella van Koolwijk en 12 van Luuk Pruin. In de Molenaar NSF100 Cup gaat Nick Roelfsema zijn voorsprong van 15 punten op Damian Boessenkool verdedigen en in de GAMMA Yamaha R125 Cup is het ook zeer spannend met Eddie de Boer die slechts 8 punten voorsprong heeft op Melvin van der Voort. In de Open 125cc klasse gaat Lloyd de Groof aan de leiding en bij de Puch klassen Rob Gerards in de 50cc en Bart Dijkhof in de 70cc.

Op zaterdag 8 september vangen de trainingen om 9.00 aan. ’s Middags worden er vanaf 13:35 races verreden en de prijsuitreiking zal rond 18:45 plaatsvinden.

De jonge talenten in actie zien? Dat kan op Kartcircuit Pottendijk, gelegen aan de Pottendijk WZ 20, 7831VB, Nieuw Weerdinge. De toegang is gratis.

Kijk voor al het overige nieuws en het volledige tijdschema op www.juniorracing.nl

Bron & foto: Motografie