Competitief racen in volle deelnemersvelden, met gelijkwaardig materiaal en je race-skills verbeteren onder begeleiding van een team van Yamaha-professionals? Dat is wat de Yamaha R125 Cup ook in 2019 weer aan jong racetalent kan bieden. En dat de klasse in haar achtste seizoen populairder is dan ooit, blijkt wel uit het grote aantal aanmeldingen. Wil je meedoen, wees dan snel want vol is vol!

De Yamaha R125 Cup werd in 2012 in het leven geroepen en is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest populaire opstapklassen in Nederland. Er wordt gereden met de Yamaha YZF-R125, een op de racerij geïnspireerde lichte maar volwassen motorfiets. Daarnaast kunnen alle coureurs bij iedere race rekenen op persoonlijke begeleiding van Bob Withag. Deze ervaren en voormalige motorcoureur is door Yamaha Europe, branche Nederland aangesteld als coördinator van de Yamaha R125 Cup in Nederland. Dit alles maakt dat deze klasse niet alleen een ideale opstap is voor jonge onervaren coureurs, maar ook een prima doorstroming is voor coureurs die al ervaring hebben opgedaan met minibikes of kleinere motoren. Bovendien is de Yamaha R125 Cup een prima voorbereiding op een zwaardere wegraceklasse zoals de Yamaha R3 Cup.

De Yamaha R125 Cup is onderdeel van het KNMV NK Junior Moto Racing en bestaat uit een trainingsweekend en acht wedstrijden op verschillende, uitdagende circuits door het hele land. Tijdens de GAMMA Racing Day in Assen wordt er naast de races op het Junior Track circuit, ook voor volle tribunes een demonstratie verreden op het grote TT Circuit. Naast dat er gestreden wordt voor de kampioenstitel, is er voor nieuwkomers een speciaal Rookie-klassement. Voor de winnaar van het overall-klassement stelt Yamaha Motor Nederland een raceklare Yamaha R3 beschikbaar, om een seizoen lang in de Yamaha R3 Cup mee te kunnen rijden.

De Yamaha R125 Cup wordt actief ondersteund door Yamaha Motor Europe, branche Nederland. Hierdoor kunnen de Yamaha R125 motoren en de speciale R125 Cup-kit tegen een zeer scherpe prijs worden aangeboden door iedere officiële Nederlandse Yamaha-dealer.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel op www.Yamaha-R125-Cup.nl!