DE CREATIE VAN MOGELIJKHEDEN VOOR BRITSE ELEKTRISCHE MOTORFIETSEN

Unieke samenwerking
Triumph Motorcycles kondigt een unieke samenwerking aan met Britse industriedeskundigen, academische leiders en Innovate UK, om gespecialiseerde elektrische motortechnologie en innovatieve geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Dit twee jaar durende project, in samenwerking met Williams Advanced Engineering, Integral Powertrain Ltd en WMG, aan de Universiteit van Warwick, zal een belangrijke bijdrage leveren aan het op termijn aanbieden van elektrische motorfietsen door Triumph.

“Deze nieuwe samenwerking biedt Triumph en haar partners een opwindende kans om toonaangevend te zijn op het gebied van de technologie die de elektrificatie van motorfietsen mogelijk maakt, gedreven door klanten die ernaar streven hun impact op het milieu te verminderen, in combinatie met het verlangen naar zuiniger vervoer en veranderende wetgeving. Het project Triumph TE-1 is onderdeel van onze elektrische motorfietsstrategie, gericht op het leveren van wat rijders willen en verwachten van hun Triumph, namelijk de perfecte balans tussen rijgedrag, prestaties en gebruiksvriendelijkheid ” aldus Nick Bloor, CEO van Triumph.

  • Triumph Motorcycles zal het project leiden door het leveren van geavanceerde expertise op het gebied van ontwerp en engineering van motorfietschassis, uitmuntendheid in de productie en baanbrekende functionele veiligheidssystemen, evenals het definiëren van elektrische aandrijfkrachtkarakteristieken.
  • Williams Advanced Engineering zal het toonaangevende lichtgewicht batterijontwerp en de integratiemogelijkheden in de sector bieden, waarbij de test- en ontwikkelingsfaciliteiten worden gebruikt om een innovatief batterijmanagementsysteem te leveren in combinatie met de voertuigbesturingseenheid (VCU).
  • Integral Powertrain Ltd.’s e-Drive Division zal de ontwikkeling van op maat gemaakte power-dense elektromotoren en een siliciumcarbide omvormer leiden en deze beiden in een enkele motorbehuizing integreren.
  • WMG, aan de Universiteit van Warwick, zal expertise leveren op het gebied van elektrificatie en de kritische visie om innovatie te stimuleren, van R&D tot commerciële impact, door middel van modellering en simulatie op basis van toekomstige marktbehoeften.
  • Innovate UK, de overheidsinstelling die wetenschappelijke en technologische programma’s promoot die de Britse economie naar verwachting zullen doen groeien, zal de partners ondersteunen en fondsen beheren. Dit maakt deel uit van de moderne financieringsstrategie van BEIS met als doel op het creëren van een marktleidende Britse mogelijkheid voor elektrische voertuigen.

“Onze toekomstige productstrategie is gericht op het leveren van de meest geschikte motorplatform voor het veranderende landschap van de behoeften van de klant, en we zien een Triumph elektrische aandrijflijn als een belangrijke vereiste naast onze kenmerkende twee- en driecilindermotoren. Als onderdeel van ons initiatief voor elektrische motorfietsen is Project Triumph TE-1 een spannende samenwerking die waardevolle input zal leveren voor onze toekomstige lijn.” Steve Sargent, Chief Product Officer van Triumph.

www.triumphmotorcycles.nl