Met een nieuwe Honda PCX125 hebben we sinds kort een nieuwe redactiescooter. In feite de opvolger van de Honda MSX125 waar we jarenlang met veel plezier op hebben gereden. Met dagelijks 60+ kilometers waren we op zoek naar meer comfort en dit geval meer bescherming tegen de wind. We vonden het antwoord in de vorm van het hogere Puig V-Tech touring windscherm.

Stuurt heerlijk hoor! Op de snelweg misten we wat ‘windbescherming’

Vorige maand hadden we de Honda PCX125 nog in een vergelijkingstest met de Yamaha NMAX 155. En wie die test heeft gelezen, weet dat we over de Yamaha lovend waren, maar we hadden een lichte voorkeur voor de PCX. Eerlijk gezegd zijn we altijd al liefhebber geweest van de Honda scooter, zo hadden we eerder een PCX van de eerste generatie als redactiescooter, maar de nieuwe is simpelweg de overtreffende trap.

Links origineel, rechts de Puig V-Tech Touring

Maar die overtreffende trap merk je dan weer niet als het aankomt om windbescherming. Het lage zwarte ruitje waarmee de PCX standaard mee wordt geleverd oogt weliswaar sportief, qua comfort moet je er niet veel van verwachten. Daar moesten we dus wat mee en een oplossing werd gezocht in een hoger scherm en die vonden we bij MDI Motorcycle equipment, de importeur van Puig. Het lichtgetinte (hij is er ook als dark smoke en een heldere variant) scherm is in een minuut of 10 te monteren, en dan heb ik de minuten nog naar boven afgerond.

Het scherm doet ondanks dat hij een stuk hoger is, geen afbreuk aan het kekke design van de PCX, maar is bovenal een verademing voor eenieder die op zoek is naar wat meer comfort op de snelweg. De hogere ruit had bovendien geen invloed op de topsnelheid, iets waar ik op voorhand een beetje bang voor was. Nogmaals: een aanrader, waar ik nog bijna dagelijks plezier aan beleef.

Highlights

  • Honda PCX 125/150 2021-2022 Puig V-Tech touring windscherm
  • Het V-Tech sport windscherm is ontwikkeld in de windtunnel.
  • Verbeterde stabiliteit.
  • Betere bescherming voor rijder en passagier.
  • De V-vorm geleid wind en weer om de rijder heen.
  • Mooi design passend bij Uw voertuig.
  • Hoog 670 mm; breed 495 mm.
  • Het scherm is 200 mm hoger dan het originele windscherm.

Kijk voor meer informatie op www.mdi-online.nl