Gisteravond had minister Schultz van Infrastructuur en Milieu samen met Steven van Eijck (Algemeen voorzitter RAI Vereniging) en Wouter Jager (Voorzitter RAI Vereniging sectie Fietsen) de eer om de nieuwe speciale speed pedelec helm te overhandigen aan de directeur van de Fietsersbond, Saskia Kluit.

De overhandiging vond plaats tijdens het prestigieuze jaarlijkse RAI Mobiliteitsdiner. De nieuwe helm is het unieke resultaat van een snelle en nauwe samenwerking tussen het ministerie van IenM, RAI Vereniging en NEN (Nederlands Normalisatie Instituut). Minister Schultz: “Ik denk dat we hiermee een schoolvoorbeeld te pakken hebben van innovatie. De markt maakt een mooi nieuw product, de speed pedelec, de consument wil het hebben en de overheid past de wet- en regelgeving er zo snel mogelijk op aan.”

“Een prestatie van formaat en een schoolvoorbeeld van publiek private samenwerking waar de meer dan 10.000 speed pedelec fietsers van profiteren,” aldus RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck tijdens de uitreiking. RAI Vereniging en NEN gaan nu proberen om met deze standaarden tot een Europese norm te komen voor de speed pedelec helm.

Wouter Jager: “In een jaar zijn de technische normen vastgesteld en hebben onze leden een nieuwe helm ontwikkeld. Daar staat normaal zeker twee jaar voor. Dat is pas een voorbeeld van samenwerking om de verkeersveiligheid te verhogen.’