Rieju presenteert de nieuwe Aventura 500. Een motor die niet alleen geschikt is voor A2-rijbewijshoud(st)ers, maar standaard ook is voorzien van een duizelingwekkend grote gecombineerde brandstoftank van liefst 40 liter!

Deze nieuwe all-road, die geschikt is voor het A2 rijbewijs, met 500cc en 47pk, komt op de markt met een complete uitrusting, het woord “veelzijdigheid” staat in zijn DNA gegrift. Een model dat rijden en comfort naar een ander niveau tilt, zowel on- als off-road, dankzij zijn zithouding, de stand van het stuur, de draaibare voetsteunen en zijn 21 en 18 inch tubeless banden.

Met zijn energieke 500cc 4-takt twin-cilinder motor en 6-versnellingsbak kan de nieuwe Aventura 500 lange afstanden afleggen. Zijn vermogen-gewichtsverhouding maakt hem een van de lichtste motoren op de markt, met slechts 190 kg drooggewicht, voor een veilige rit op elk type terrein.

Aan de voorkant heeft de nieuwe Aventura een verstelbare upside-down voorvork, evenals een stuurdemper. Aan de achterkant, op een aluminium achterbrug met linksysteem, is een progressieve monoshock gemonteerd die volledig instelbaar is in uitgaande demping en compressie, wat meer grip biedt. Dit stelt de bestuurder in staat de vering aan te passen aan de omstandigheden van elke route of rit. Kortom, een eersteklas onderdeel dat veel veiligheid en stabiliteit biedt.

Wat de remmen betreft, heeft de nieuwe Aventura een geavanceerd ABS-systeem voor en achter (met een uit schakelbaar voor Off-Road gebruik). Met een dubbele zwevende schijf met een diameter van 298mm en een remklauw met dubbele zuiger aan de voorkant en een zwevende schijf van 240mm met remklauw met enkele zuiger aan de achterkant.

Wat afmetingen betreft wordt hij gekenmerkt door een wielbasis van 1.440mm, een lengte van 2.200mm en een maximale breedte van 860mm. Met een hoogte van 840-850mm, afhankelijk van de voorspanning.  Maar, als er iets is dat we moeten benadrukken, dan zijn het ongetwijfeld de 2 tanks  -ja, je hebt niet verkeerd gelezen. De nieuwe Aventura 500 heeft twee onafhankelijke en selecteerbare brandstoftanks die de motor een totale tankinhoud van 40 liter benzine (20lt + 20lt) geven, en een spectaculaire actieradius: tot wel 1.000 km zonder te stoppen om te tanken!

Rieju Aventura 500

Uitgerust met een groot aantal standaard functies die de rit tot een waar genoegen maken: tubeless banden, crash bars, radiatorcover van roestvrij staal, versterkte metalen handbeschermers, midden- en zijstandaard, aluminium Carterbeschermer, dubbele USB-aansluitingen en een 7-inch digitaal display dat is geoptimaliseerd voor gebruik op een adventure bike, bestand tegen stof, modder en trillingen, en met een perfecte weergave zowel overdag als ‘s nachts. Het heeft een interactief menu waarmee je toegang hebt tot Carbit ride en Mirror Connect, een app waarmee je je telefoon kunt verbinden en je favoriete navigatiesoftware kunt gebruiken (Google maps, Waze, etc).