Er is nu de SIP snelheidsmeter voor vele Vespa modellen! Bij bijna alle Vespa-modellen met groot frame die in de jaren zestig werden geproduceerd, werden schelpvormige snelheidsmeters meegeleverd. Of het specifieke Vespa-model nu een vierkante of ronde koplamp had, zoals de VBB, de schaalvormige snelheidsmeter sierde alle Vespa-modellen met groot frame uit de jaren 60.

Om deze reden heeft SIP een enorme keuze aan snelheidsmeters beschikbaar, voor universeel gebruik, compatibel met een groot aantal Vespa-modellen (Vespa 125 GT/150 VBA/VBB/GL/GS/Sprint/160 GS/180 SS). U wordt ook verwend met het aanbod van verschillende kleuren displays en belettering. Originele PIAGGIO-snelheidsmeters hebben het traditionele lichtblauw/blauwe logo en opschrift en zijn perfect voor fabrieksrestauraties. Om de keuze iets te vereenvoudigen, koppelt SIP de individuele snelheidsmeterstijlen aan de Vespa-modellen waarmee ze feitelijk als originele standaarduitrusting werden uitgegeven.

De SIP-reproductiesnelheidsmeters worden geproduceerd door een gerenommeerde fabrikant van voertuiginstrumenten en zijn universeel compatibel met veel Vespa-modellen en zijn uitgerust met een zeer nauwkeurig meetmechanisme. Ze zijn nauwkeurig, zelfs na intensief gebruik! De meeste zijn ook versierd met een verchroomde ring rond het gezicht.

Snelheidsmeters uitwisselbaar tussen de afzonderlijke modellen in het assortiment
In principe zijn alle SIP snelheidsmeter met dezelfde vorm en afmetingen uitwisselbaar. Dit heeft als voordeel dat een Vespa VBB-model dat is uitgerust met een krachtige MALOSSI 211-cilinder ook een snelheidsmeter kan hebben die snelheden boven de 100 km/u kan weergeven! Dit ziet er niet alleen indrukwekkend uit, de APK-testers eisen dit ook voordat de certificering plaatsvindt! Als u dit doet moet u letten op de juiste keuze van de interne bevestigingsbeugel, aangezien alleen stuureenheden met dezelfde vorm dezelfde versie hebben. De snelheidsmeter van een headset met een afgeronde koplamp heeft niet dezelfde houder als een versie van een vierkante koplamp en moet ook worden verwisseld.

SIP snelheidsmeter
– 120 km/u
– schelpvormig
– Ø 112×69 mm
– gezicht: zwart
– witte nummers
– ring: chroom
– aansluiting: 2,7mm

Vind hier de SIP snelheidsmeters: www.sip-scootershop.com