Piaggio, opgericht in 1884, wordt 140 jaar oud en Vespa viert deze verjaardag met een speciale editie op basis van de Vespa GTV, de meest exclusieve ooit in de geschiedenis van de meest beroemde en geliefde scooter ter wereld.

Het Piaggio Style Centre heeft een model gecreëerd waar verzamelaars al naar uitkijken, omdat het in een beperkt aantal van maximaal 140 stuks zal worden geproduceerd en alleen beschikbaar zal zijn gedurende vier dagen, dezelfde dagen als de Vespa World Days 2024-rally, die van 18 tot 21 april duurt en duizenden Vespa-liefhebbers samenbrengt, evenals nationale Vespa Clubs uit 66 landen. Tijdens de dagen van het enorme feest kan de Vespa 140th van Piaggio besteld worden op www.vespa.com of persoonlijk in de Vespa Village, het kloppende hart van de Vespa World Days 2024, die zal plaatsvinden in Pontedera. Een unieke gelegenheid voor verzamelaars van over de hele wereld om een versie mee naar huis te nemen die belooft een van de zeldzaamste, meest gewilde en waardevolle te zijn.

Met de Vespa 140th van Piaggio, gemaakt dus op basis van de Vespa GTV, wordt respect geuit voor de meest klassieke en suggestieve vormen van de Vespa-geschiedenis. De speciale versie wordt gekenmerkt door blauw en lichtblauw op een witte body, de kleuren van de Piaggio Group, die in wisselwerking staan met de klassieke graphics en het nieuwe Vespa-monogram, evenals het speciale 140-jaar logo. Deze kleuren benadrukken ook de klassieke stropdas op het voorste schild, het kenmerkende merkteken van elke Vespa, ontworpen met drievoudige luchtinlaten aan beide zijden en centrale roosters. De voorkuip doet ook denken aan de racegeest die de GTV inspireert.

De buddyseat is blauw, met contrasterende dubbele stiksels, gekenmerkt door de onmiskenbare single-seater look, met een breed en comfortabel zadel. De verwijderbare monoseatcover is standaard, nog een knipoog naar de sportieve ziel van Vespa. Ook de velgen, blauw met lichtblauwe inserts, zijn gewijd aan dit model. Elk exemplaar zal worden geïdentificeerd door een genummerde badge op het achterste schild, ook verrijkt met het 140-jaar logo.

De nieuwe Vespa 140th van Piaggio wordt aangedreven door de 300 hpe (High Performance Engine) eencilinder, met 4-kleppen timing, vloeistofkoeling en elektronische injectie. Met een vermogen van 17,5 kW (23,8 PK) is het de krachtigste motor ooit gemonteerd op een Vespa. Rondom is de scooter voorzien van led-verlichting, inclusief de karakteristieke lage koplamp, terwijl het dashboard de elegante ronde vorm behoudt, maar nu volledig digitaal is, een oplossing die je in staat stelt om gebruik te maken van de functies die worden geleverd door het Vespa MIA-connectiviteitssysteem, beschikbaar als accessoire.

Gemak en praktisch gebruik worden benadrukt door de introductie van het keyless-systeem, waarmee het ontstekingssysteem kan worden ingeschakeld zonder de noodzaak van een traditionele sleutel. Op het gebied van veiligheid is het standaard uitgerust met ASR elektronische tractiecontrole en een ABS antiblokkeerremsysteem. De Vespa 140th van Piaggio kan worden uitgerust met een scala aan zeer stijlvolle accessoires.