Deze week, 18-21 april, starten de Vespa World Days in Pontedera, de geboorteplaats en productielocatie van Vespa sinds 1946. Deze wereldberoemde Vespa rally staat op het punt om een van zijn grootste edities ooit te organiseren in zijn zeventigjarige geschiedenis. De eerste editie vond plaats in 1954 in Parijs. 

Fans van duizenden Vespa Clubs (met 660 alleen al in Italië) zullen van over de hele wereld samenkomen. De achtduizend plaatsen voor de parade – het hoogtepunt van het evenement – waren in een mum van tijd uitverkocht. 

Tijdens de Vespa World Days viert het Piaggio Museum in Pontedera 140 jaar Piaggio met een grote tentoonstelling genaamd “Vespa all over the world”. Deze vertelt het verhaal van Vespa’s wereldwijde verspreiding en de vroege internationalisering tussen de late jaren 1940 en ’60. Het museum zal ook dienen als locatie voor de Meet & Greet-evenementen voor Vespa-fans. Hier kan men degenen die verantwoordelijk zijn voor het ontwerp en de productie van dit icoon uithoren over de geschiedenis en oorsprong van de Vespa. Op zaterdag 20 en zondag 21 april zal de Piaggio-fabriek, waar de Vespa is geboren, open zijn voor het publiek.  

Vespa World Days

De ‘Vespa Village’ huisvest ook een technische ondersteuningsruimte en een officiële winkel voor onderdelen. Hier zullen ook testritten plaatsvinden en worden 250 limited edition certificaten uitgereikt voor het evenement. Niet te vergeten is de Concorso di Eleganza op zaterdag, een van de meest geanticipeerde evenementen van de Vespa World Days. Op zondag 21 april organiseert het Vespa Dorp ook de prijsuitreiking voor de winnaars van de Vespa Trophy, waarbij Vespa Clubleden strijden terwijl ze alle etappes van hun reis naar Pontedera vastleggen met foto’s en stempels in hun Travel Book.  

Verder zal de hele stad Pontedera zich presenteren als ideale locatie voor de grootse festiviteiten, gewijd aan Vespa; van fotografie tot kunsttentoonstellingen en een filmfestival waar drie van de bekendste films met de Vespa in de hoofdrol vertoond zullen worden: Luca, Roman Holiday en Enrico Piaggio

Vespa World Days
WWW.MASSIMILIANOSERRA.IT