Yamaha blijft prominent aanwezig in de scooterbranche met een gevarieerde line-up van 50 tot 530cc. Zo is er nagenoeg in elk Europees marktsegment minstens een scooter die de kwaliteit van het merk symboliseert. Het gamma staat nog steeds als een huis en evolueert voortdurend om kopers uit elke leeftijdscategorie te inspireren. Het merk met de stemvorken is en blijft één van ’s werelds meest toonaangevende scooterconstructeurs. Nieuwe kleuren en een nieuwe speciale uitvoering van de X-MAX in drie verschillende motorisaties maken het mooie weer in 2016. Ook het 50cc gamma wordt in het nieuw gestoken. Hiermee spreekt Yamaha alle scooterrijders aan, van tieners die hun vrijheid claimen aan het stuur van een 50cc tot zakenlieden die opteren voor een premium sportmodel om tijd te winnen in het verkeer.

In 2016 zullen alle X-MAX scooters leverbaar zijn in de speciale IRON MAX uitvoering. Naar het succesvolle voorbeeld van de T-MAX die deze specificaties al in 2015 voorstelde, zullen nu ook de X-MAX400, 250 en 125 worden uitgerust in de exclusieve Liquid Darkness lak, afgewerkt met emblemen in een kwalitatieve aluminiumlook voor een geraffineerde finish. Met deze “special editions” richt Yamaha zich tot een ambitieus cliënteel dat op zoek is naar een ultieme stijl. Daarnaast is elke X-MAX IRON MAX uitgerust met een exclusief leren zadel met goudkleurige stiksels en het X-MAX logo in reliëf. Net als op de uitrusting, valt ook op het rijcomfort niets aan te merken. Zo beschikt elk model standaard over een aparte rugsteun. Naast de modieuze buitenkant werd ook bijzondere aandacht besteed aan de binnenafwerking met speciale pads ledertextuur die perfect matchen met het nieuwe zadel. Voetsteunen in aluminium maken de IRON MAX specialer dan de standaardversie. Op de 125 en 250 modellen zit een witte achtergrondverlichting op de snelheidsmeter die met een stijlvolle gepolijste verchroomde ring is afgewerkt, net zoals de stuurcover. Dat de IRON X-MAX over het MAX DNA beschikt is voorts te merken aan het LED standlicht. Elke X-MAX IRON MAX onderscheidt zich. Altijd en overal.

In het 50cc gamma van 2015 vindt de klant een ruim aanbod 2-takt en 4-takt modellen, elk met een uniek karakter. Zo is de sportieve en dynamische AEROX leverbaar in een standaard en een Naked variant, én in een 2-takt en een 4-takt versie. Met zijn vlijmscherpe en lichte handling is dit nog steeds de favoriet van menig adolescent. De BW’s dankt zijn onaangetaste populariteit aan zijn robuuste frame en betrouwbare luchtgekoelde motor en komt ook in 2016 in twee gedaanten: Original en Naked. Voor de Original en Naked modellen worden voor 2016 nieuwe kleuren aangekondigd. De BW’s blijft een vaste waarde in het dagelijkse bestaan van vele tieners. Minstens even gewild bij een breed publiek zijn de tijdloze Neo’s modellen, waaronder de Neo’s 4-takt en Neo’s 2-takt. Voor al wie zich in de stad snel, stijlvol en zuinig wil verplaatsen.

Yamaha België gaat sowieso de nieuwe line-up voeren, Yamaha Nederland zal enkel de AEROX en Neo’s voeren. Over de komst van de IRON MAX X-MAX modellen naar Nederland wordt nog gesproken.