Ook dit jaar organiseert de DMC (Dortmunder Motorsport Club e.V.) op 10 en 11 mei 2024 het jaarlijkse DMC Race Weekend op de Nürburgring. Tijdens dit evenement staat alleen de motorsport op twee wielen centraal, op het legendarische Grand Prix-circuit van de Nürburgring.

De DMC organiseert dit evenement sinds 2020. Het doel is om een uitgebreid en interessant programma binnen de verschillende klassen te bieden, om zo een zo breed mogelijk publiek aan te spreken.

Natuurlijk mogen ook de scooterrijd(st)ers niet ontbreken bij dit scala aan activiteiten. Zoals in voorgaande jaren vindt tijdens dit spectaculaire weekend ook de zogenaamde Scooter Cup plaats. De Scooter Cup 24 is verdeeld in 1 x vrije training, 2 x tijdtraining en eindigt met een GLP (Gelijkmatigheidsproef). De kosten bedragen EUR 259,-. Het paddock kan worden gebruikt om te overnachten.

Mix van voertuigen

Elk jaar zijn er scooters van alle “leeftijden”, van vroeger tot het heden, met een vermogen van 7 pk tot 40 pk (of meer). Van handgeschakelde scooters tot de scooters met een variateur, van beginners tot professionals.

Deze mix van voertuigen en rijd(st)ers is mogelijk omdat de Scooter Cup wordt gehouden als onderdeel van een GLP, waardoor een breed publiek van scooterrijd(st)ers wordt bereikt. Het draait hier niet om de snelste ronde en als eerste over de finish te komen, maar om de gelijkmatigheid. Iedereen kan zijn eigen snelheid rijden en zelf beslissen hoe hij zijn rondes wil draaien.

Het draait allemaal om de fascinatie voor de Nürburgring en alle indrukken die daarbij horen! Deze kans is speciaal voor scooters maximaal één keer per jaar en pas in de winter zullen we weten of het ook in 2025 weer georganiseerd kan gaan worden.

Voorwaarden

De voorwaarden voor hoe je jezelf en je voertuig moet voorbereiden op dit evenement zijn te vinden op de website van de DMC onder de informatie over de Scooter Cup.

https://www.do-mc.de/roller-form/rollerrennen.html

Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen via scootercup@do-mc.de