In september 2019 brengt unu zijn 2e generatie unu scooter op de markt. Die zal een groene revolutie betekenen op het vlak van hightechtransport. Samen met partners als LG, Vodafone en Bosch creëerde het Berlijnse mobiliteitsbedrijf namelijk een geluidloze, elektrisch aangedreven update van zijn eerste scooter. De unu Scooter 2e generatie, voorzien van ingebouwde navigatie, kun je via het stopcontact opladen en bereikt een maximumsnelheid van 45 km per uur. Via een app is het ook mogelijk een anti-diefstalsysteem te activeren en de digitale sleutel vanop afstand te delen met vrienden.

Meer en meer ambitieuze millennials verhuizen naar de grote steden om daar hun droomleven op te bouwen. Anno 2019 geldt in die urban jungles al lang de wet van survival of the fittest niet meer; de mantra in de stadsomgeving luidt eerder Harder, better, faster & stronger. De efficiëntie en productiviteit in de stad is echter vaak afhankelijk van transport en vervoer. Zo staan automobilisten in de Benelux tussen de 60 en 200 uur per jaar in de file. Om problemen als opstoppingen en smalle straten te vermijden, maar ook om de negatieve impact op het milieu tegen te gaan, bedachten Elias Atahi, Pascal Blum en Mathieu Caudal – de oprichters van unu – een hedendaagse oplossing.

START-UP MEETS INNOVATIEVE TECHGIGANTEN
Voor de 2e generatie unu scooter werkte de Berlijnse start-up samen met de meest vooruitstrevende technologiebedrijven ter wereld. De krachtige, groene aandrijving van de nieuwe unu Scooter werd bijvoorbeeld gecreëerd in samenwerking met Bosch, wat resulteerde in 0% emissie en een topsnelheid van 45 km per uur. Een voordeel van de elektrische aandrijving is dat die geen geluidsoverlast en milieuvervuiling veroorzaakt. De motor zit bovendien geïntegreerd in het achterwiel van de scooter. Daardoor blijft er veel opbergruimte over onder het zadel voor bijvoorbeeld twee helmen, een rugzak of andere belangrijke essentials.
De tweede innovatie is de draagbare accu, die gecreëerd werd in samenwerking met LG. De compacte, mobiele batterij haal je gemakkelijk uit de scooter om die in 7 uur volledig op te laden via het stopcontact. Een 100 % opgeladen accu heeft een actieradius tot wel 100 km, wat neerkomt op € 1 oplaadkosten. Een aardige besparing voor de gebruiker!

PERFECTE SYNERGIE TUSSEN SOFT- EN HARDWARE
Nieuw is ook de unu-app, die ontwikkeld werd in samenwerking met Vodafone. Dankzij een optimale connectiviteit tussen hardware en software kun je op ieder moment de locatie van je scooter zien, checken hoeveel stroom de accu heeft en zelfs op afstand het anti-diefstalsysteem inschakelen wanneer de unu Scooter zich verplaatst in jouw afwezigheid.
Daarnaast beschikt de nieuwe unu Scooter over een geïntegreerde display op het stuur. Wanneer je een bestemming via de app ingeeft, word je genavigeerd via dit scherm. Zo hoef je niet meer op je smartphone te kijken en ontloop je mogelijke boetes.
De app fungeert meteen ook als sleutel, en die digitale key is shareable onder vrienden. “De nieuwe unu biedt voor het eerst de mogelijkheid tot micro-sharing”, zegt Elias Atahi, mede-oprichter en Chief Experience Officer unu. “Hiermee introduceren we een nieuwe gebruiksvorm voor mobiliteit in de stad.

BESCHIKBAARHEID EN PRE-ORDER
Wie voor augustus een pre-order plaatst, ontvangt de unu Scooter rijklaar voor zijn deur – inclusief kentekenplaat en verzekering. “Ook bij deze productgeneratie combineren we onze geïndividualiseerde productie met directe verkoop via het internet. Op die manier elimineren we de ruime dealermarges en maken we onze producten beschikbaar voor iedereen”, zegt co-founder en CEO Pascal Blum.
“Met de unu Scooter Classic hebben we met succes elektrische mobiliteit voor de massa mogelijk gemaakt. Met onze nieuwe e-scooter lanceren we de volgende generatie elektrische voertuigen, die je kunt gebruiken voor mobiliteitsservices”, voegt co-founder en operationeel directeur Mathieu Caudal hieraan toe. Op de lange termijn werkt unu aan zijn visie van het ultieme product: een elektrisch, verbonden, autonoom voertuig. Dit jaar betreedt het jonge bedrijf met zijn nieuwe product de internationale markt van de deeleconomie.
De scooter is online verkrijgbaar in drie modellen en zeven kleuren vanaf € 2.799. Pre-orders kun je vanaf vandaag al plaatsen op www.unumotors.com voor de reguliere verkoop die in augustus van start gaat. Het pre-orderpakket biedt voordelen met een totale waarde van ongeveer € 330, waaronder een korting van € 100 op de scooter, een gratis helm en een extra derde jaar garantie. De e-scooters die besteld zijn tijdens de pre-orderfase zullen in een doos aan huis worden geleverd, klaar om te rijden vanaf september 2019.

unumotors.com/nl