Tijdens Het Motosalon 2019 in Brussel presenteert Piaggio Vespa bv in Paleis 9 (standnummer 9.02) alle highlights voor het aanstaande motorseizoen. Vele nieuwe modellen van Piaggio, Vespa, Aprilia en Moto Guzzi die eind vorig jaar op de EICMA in Milaan hun wereldpremière beleefden, maken op Het Salon als Benelux-primeurs voor het eerst hun opwachting voor het grote publiek. Daarbij zijn de motorscooters en motoren direct extra aantrekkelijk geprijsd dankzij gunstige Salon-condities.

Vespa: Elettrica 45 km en nieuwe GTS-serie
Vespa presenteert zichzelf in Brussel met twee belangrijke primeurs. De eerste is de volledig elektrische Vespa Elettrica in 45 km uitvoering, waarvan de verkoop in de Benelux recent is gestart. Met een piekvermogen van 4 kW en de kenmerkende dynamische prestaties van een elektromotor laat de Vespa Elettrica elke traditionele 50 cc-scooter achter zich. Vooral als het op accelereren en wegrijden op een helling aankomt. De Elettrica biedt een maximaal rijbereik van 100 km. Het duurt slechts 4 uur om de accu volledig op te laden via een normaal stopcontact.

De tweede primeur van Vespa op Het Salon is de nieuwe Vespa GTS, die in Brussel als GTS Super 300, GTS Touring 125 en GTS Notte 300 zijn opwachting maakt. Dit stijlvolle topmodel binnen de Vespa-serie is nog begeerlijker dankzij tal van technische en stijlupdates. Voor de aandrijving zorgt nu een nieuwe versie van de 300cc eencilinder, voorzien van 4-takt- en 4-kleppentechniek, waterkoeling en elektronische injectie. Een combinatie die garant staat voor nog pittigere prestaties én een lager brandstofverbruik.

Piaggio
Met de nieuwe MP3 300 HPE breidt Piaggo in Brussel het MP3 modelprogramma van driewielige motorscooters die met het autorijbewijs** gereden mogen worden, aan de onderkant verder uit. Op basis van de bekende voorwielophanging met de dubbele voorwielen voor extra stabiliteit en veiligheid onderscheidt de MP3 300 HPE zich nadrukkelijk als compacte en extra lichte variant. Uiterlijk wijkt hij als opvolger van de MP3 Yourban ook af van de bekende MP3 350- en MP3 500-modellen met een nieuw, slanker design. De Piaggio MP3 300 HPE wordt leverbaar in twee uitvoeringen – MP3 300 HPE en MP3 300 HPE Sport – die in beide gevallen standaard ABS en ASR tractiecontrole krijgen.

Moto Guzzi: verkoopstart V85 TT
Over de Moto Guzzi V85 TT is al veel geschreven, maar nu is hij voor bezoekers van Het Salon echt in levenden lijve te aanschouwen. De compleet nieuwe allroad binnen het modelgamma van Moto Guzzi is sinds deze maand te bestellen voor € 11.915* (Luxemburg: € 11.525) en arriveert in februari bij de officiële dealers. De Moto Guzzi V85 TT is een perfect alternatief voor Guzzi-liefhebbers die naast toeren zo nu en dan ook eens de ongebaande paden willen opzoeken. Het kloppende hart van de V85 TT is een 853cc luchtgekoelde 90o V-twin met twee kleppen per cilinder. Deze nieuwe ‘acht-en-een-half’ van Moto Guzzi levert 80 pk en een indrukwekkend koppel van 80 Nm, waarvan 90% al beschikbaar is vanaf 3.750 omwentelingen.

Aprilia: Tuono 1100 Factory verder aangescherpt voor 2019
Aprilia richt de spotlights van het Expo-gebouw in Brussel nadrukkelijk op de nieuwe Tuono 1100 Factory. Deze Tuono – één van de snelste naked bikes ter wereld – is voor het nieuwe motorseizoen onder andere voorzien van een nieuwe, door Öhlins in samenwerking met Aprilia ontwikkelde Smart EC 2.0 semi-actieve demping. Via twee algemene settings – semi-actief en handmatig – en drie specifieke rijstanden – Track, Sport en Road – is de demping voor en achter inclusief de stuurdemper via knoppen op het stuur nu geheel naar persoonlijke voorkeur instelbaar. Eveneens nieuw voor de 175 pk sterke Aprilia Tuono V4 1100 Factory MY19 is de zwart-rode Superpole-kleurstelling.

Aantrekkelijke Salon-condities: 1 euro korting voor elke cc
Belgische bezoekers die tijdens de Salon-periode hun oog laten vallen op een van de motorscooters van Piaggo en Vespa of de motoren van Aprilia en Moto Guzzi, kunnen rekenen op gunstige Salon-condities. Van 19 januari t/m 3 februari 2019 geldt voor alle merken een korting van € 1,- op elke cm3 cilinderinhoud. Voor bijvoorbeeld de nieuwe Moto Guzzi V85 TT betekent dat dus een aantrekkelijk Salon-voordeel van liefst € 850,-.

* Vermelde prijzen* zijn inclusief 21% BTW en 1 jaar gratis VAB Assistance & inclusief de bijdragen aan Recytire, Recibat & Valorlub. Prijzen en eigenschappen kunnen afwijken en zonder voorafgaand bericht gewijzigd worden. 
** Voor automobilisten die hun rijbewijs B vóór 19 januari 2013 hebben behaald.