Het segment schakelbrommers zit na een jarenlange dip weer in de lift en dat betekent dat fabrikanten gewillig zijn om 50cc bromfietsen te lanceren. De markt kent slechts enkele modellen, en daar is met de komst van de Mash Fifty een fris nieuw model bijgekomen.

Mash is voor onze Benelux markt een nieuwkomer, maar is in Frankrijk al langer ongekend populair. De Franse importeur van diverse tweewielermerken (waaronder TGB, GasGas, Access en Hyosung) kwam begin 2012 met het idee om een motorfiets te lanceren die niet alleen hip, maar ook nog een aantrekkelijk geprijsd was. Met de komst van de Seventy zette Mash de wereld van lichte motorfietsen op z’n kop in Frankrijk. Jean Michel van Sima Franrkijk legt uit, “Eigenlijk deden we iets ongelofelijks want de markt voor schakelmotoren liep jaar na jaar fors terug, en het leek erop dat het segment een marginaal bestaan zou gaan leiden. Wij kwamen met het idee, overigens geheel tegen de stroming in, om met een betaalbare motorfiets te komen waarmee we mensen weer op de motor konden krijgen. Daarbij was (en is) het voordeel dat je je motorfiets kunt personaliseren en dat accessoires je niet de kop kosten. Iets wat wel geldt bij veel andere merken. Belangrijk daarbij is dat we de ontwikkeling in eigen huis hebben en we van begin tot het eind verantwoordelijk zijn voor het product,” aldus Jean Michel. Het programma kende tot nu toe een 125, 250 en 400cc model waarbij de laatste in een classic of adventure model leverbaar is. Toch ontbrak er nog eentje en dat was de 50cc variant, tot nu, want met de komst van de Fifty is ook dit segment opgevuld. Jean Michel van Sima Franrijk legt uit. “We wilden een 50cc lanceren maar dan wel eentje die je als rijder voldoende rijplezier geeft en wij denken dat we met de Fifty zo’n model in huis hebben”.

Verder lezen? De complete test van de nieuwe Mash Fifty is te lezen in de december uitgave van Scooter&bikexpress. Te koop in de winkel, maar ook na te bestellen op www.scooterreview.nl.

Wil je misschien zelf proefrijden op de nieuwe Mash Fifty? Neem eens contact op met Myscootershop, welke onlangs ook een geheel nieuwe website rond de Mash modellen lanceerde

www.mash-motoren.nl  www.mash-motors.nl