De nieuwe tweecilinder sportmotor, de Aprilia RS 457, speciaal ontworpen voor jonge rijders, komt op de markt en debuteert online met een speciale pre-booking, die loopt van 15 februari tot 15 maart 2024. 

Om een van de allereerste nieuwe RS 457 motoren te reserveren, ga je naar de Aprilia website en kies je een dealer uit het Aprilia-netwerk waar je een afspraak kunt maken. De nieuwe Aprilia RS 457 is verkrijgbaar voor €8.199,- in Nederland en €7.199,- in België. In april wordt de RS 457 bij de dealers verwacht.

Over de Aprilia RS 457 

De Aprilia RS 457 is volledig nieuw ontwikkeld en valt op door zijn lage gewicht, met de best mogelijke gewicht/vermogensverhouding voor een motorfiets die kan worden gereden met een A2-rijbewijs. De RS 457 is ontworpen om motorrijders te begeleiden op de weg en het circuit. 

De nieuwe Aprilia wordt aangedreven door een moderne vloeistofgekoelde parallel-twin met dubbele nokkenas en vier kleppen per cilinder, die in staat is om 35 kW aan vermogen te leveren, het maximale voor een motor die kan worden gereden met een A2-rijbewijs.  

Het vermogenscijfer wordt gecombineerd met het feit dat de motor slechts 159 kg weegt (175 kg met een volle tank), wat zorgt voor een optimale gewicht/vermogensverhouding.  

Het aluminium frame met het motorblok als dragend deel daarvan en de verstelbare vering vormen een baanbrekend chassis. In de klassieke Aprilia-traditie is het standaard elektronische pakket uitgerust met een Ride by Wire systeem, drie rijmodi, ABS en instelbare traction control die kan worden uitgeschakeld. Beschikbare accessoires zijn onder andere de elektronische quickshifter.