Maak kennis met de AGV Tourmodular: de nieuwe standaard op het gebied van veiligheid, comfort en gebruikersgemak.

De AGV Tourmodular voldoet aan de recent geïntroduceerde ECE-2206 veiligheidsnorm. De helm is goedgekeurd binnen de P/J homologatie, wat betekent dat de Tourmodular zowel met het kinstuk open als gesloten goedgekeurd is binnen de strenge ECE-2206 norm.

Dynamisch gewicht van 0! 

Dankzij een combinatie van lichtgewicht materialen en een optimale aerodynamische vormingeving is het dynamische gewicht van de helm bij 130 km/h letterlijk “nul”. Hierdoor oefent de helm geen onnodige druk uit op de rijder, wat zeker op lange ritten het verschil maakt tussen vermoeid raken of met een comfortabel gevoel doorreizen naar je bestemming. Om dit lage gewicht te garanderen zonder in te leveren op veiligheid is de helmschaal vervaardigd uit een mix van carbon, aramide en glasvezel. De aerodynamische vormgeving is ontwikkeld door ervaringen uit de MotoGP te combineren met uitvoerig testen in een windtunnel, om zo de optimale helmschaal te creëren voor snelheden in het normale verkeer.

Comfort

Met kilometers maken in het achterhoofd is in het interieur gekozen voor een mix van Ritmo en Shalivar vezels. Deze materialen staan bekend om een hoog ademend vermogen, wat het comfort en de hygiëne ook op langere ritten waarborgt. Het binnenwerk is uitgevoerd in hoogwaardig traagschuim, wat bijdraagt aan een stevige, duurzame pasvorm die de contouren van de schedel naadloos volgt. De vier ventilatieopeningen in de buitenschaal sluiten aan op een intern netwerk van 16 luchtkanalen, wat zorgt voor een optimale luchtcirculatie. Voor extra ventilatie is de helm voorzien van het AGV “Micro-opening system”. Dit is een stand die directe ventilatie vanaf het vizier levert, terwijl het vizier vergrendeld blijft in het kinstuk.

Hoog, breed vizier

Het vizier van de AGV Tourmodular voldoet aan de strenge “Optical Class 1” norm, wat een ongehinderd, helder zicht garandeert. Het is 4mm dik -twee keer zo dik als het gemiddelde in zijn klasse- om ook bij onverhoopt contact met opspattende obstakels de veiligheid te waarborgen. Het hoge, brede vizier is daarnaast standaard voorzien van een Pinlock® 120 Max VisionÔ anti-condens lens dat de vorm van het vizier volgt. En zodra de zon zich laat zien laat het geïntegreerde zonnevizier van de Tourmodular zich eenvoudig bedienen aan de onderzijde van de helm.

AGV Tourmodular

Samenwerking met Cardo 

De AGV Tourmodular is de eerste systeemhelm die standaard voorbereid is voor Dynamic Mesh Communication. In samenwerking met Cardo -de expert op het gebied van communicatie op de motor- is de Tourmodular standaard uit te breiden met de DMC-technologie. Dit maakt het mogelijk om met 15 andere rijders tegelijk te connecten, met een bereik tot wel 6 kilometer.

Prijzen

Zelf de AGV Tourmodular ervaren? Vind je dichtstbijzijnde AGV dealer op www.motomind.nl en maak een afspraak voor een proefrit.

Prijzen: €549,95 (zwart & mat zwart) €569,95 (effen kleuren) €599,95 (designs)
AGV Insyde communicatiesysteem: €329,95
Maten: XS – XXL