Voor motorrijders die twee type helmen in één willen hebben, ontwikkelde Scorpion de EXO-TECH. Deze lichte systeemhelm biedt je een volledig afgesloten helm, maar met hetzelfde gemak klap je het kinstuk van deze EXO-TECH naar achteren voor een open helm.

Ingebouwd zonnevizier
De specifieke constructie zorgt er overigens voor dat het vizier automatisch mee omhoog gaat, zodat er geen beschadiginen aan het vizier ontstaan. Met speels gemak is het vizier naar beneden te zetten om de ogen te beschermen tegen insecten en opspattende steentjes. Wil je het kinstuk terug op de originele plaats zetten, dan wordt het vizier automatisch in de juiste stand gezet om dit mogelijk te maken. Naast het heldere vizier beschikt deze Scorpion ook over een ingebouwde UV400-zonnevizier met anticondens EverClear coating. De bediening ervan bevindt zich in de nekrand. De Scorpion EXO-TECH beschikt overigens over een P/J keurmerk, waardoor je met beide varianten veilig rondrijdt.

Ventilatie
Uiteraard tref je uitstekende ventilatie aan bij de EXO-TECH. De aanvoer van lucht verloopt via ventilatiegaten op het kinstuk en de bovenzijde van de helm, terwijl hete lucht weer weggevoerd wordt aan de achterzijde. Het comfort voor de drager wordt eveneens verhoogd door de Kwikwick3-voering. Deze zachte wangstukken zijn uitneembaar, zodat je ze ook kunt wassen. Er is eveneens rekening gehouden met de brildrager. Door het Kwikfit-systeem is de helm voorbereid op het gebruik van een bril.

De veiligheid
Veiligheid staat hoog in het vaandel bij Scorpion. De EXO-TECH maakt gebruik van een polycarbonaat buitenschaal (twee verschillende maten), die samen met een EPS binnenschaal de nodige bescherming geeft. Om ervoor te zorgen dat de helm goed op zijn plaats blijft zitten, wordt een microbuckle-sluiting gebruikt. Standaard komt de helm met een helder vizier en een pinlocklens die zeer gemakkelijk en snel op de Scorpion-helm te zetten is. Op die manier krijg je geen last van condens. De EXO-TECH is te koop in drie verschillende uitvoeringen, namelijk Solid, Time Off en Pulse.

Maatvoering: XS tot en met XXL (twee verschillende buitenschalen)

Prijs: € 299,95 (Solid); € 349,95 (Time Off en Pulse)

Garantie: 5 jaar

www.trophymotorsport.com