Autoliv, Inc., wereldleider op het gebied van veiligheidssystemen voor auto’s, en Piaggio Group, een van de grootste fabrikanten van scooters en motorfietsen, werken samen aan de ontwikkeling van een airbag voor gemotoriseerde tweewielers, voor een grotere veiligheid van de bestuurder.

Piaggio Autoliv

De twee partijen ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst met het oog op de ontwikkeling van airbags die motorrijders meer bescherming moeten bieden en het rijplezier moeten verhogen. De airbags worden op het chassis van het voertuig gemonteerd en worden geactiveerd in enkele milliseconden.

De populariteit van gemotoriseerde tweewielers blijft toenemen als gevolg van de wereldwijde verstedelijking en stedelijke verdichting, alsook door het praktische nut en gebruiksgemak van gemotoriseerde tweewielers. Tegenwoordig zijn scooters en motorfietsen uitgerust met geavanceerde veiligheidssystemen, zoals ABS (Antilock Braking System) en ASR (Anti-Slip Regulation), en de toevoeging van airbags is een verdere stap in deze richting.

Autoliv heeft als missie visie om meer levens te redden en om levensreddende oplossingen van wereldniveau te bieden voor de mobiliteit en de maatschappij. Daarom ontwikkelen we producten die specifieke bescherming bieden aan de kwetsbare weggebruikers. De ontwikkeling van deze producten is een integraal onderdeel van onze duurzaamheidsagenda en een belangrijke stap op weg naar ons doel om 100.000 levens per jaar te redden tegen 2030″, verklaart Mikael Bratt, CEO en Directeur van Autoliv.

Autoliv ontwikkelde alvast de eerste concepten met behulp van geavanceerde simulatie-instrumenten en crashtests. Autoliv zal nu samenwerken met Piaggio Group om het product verder te ontwikkelen en het concept eventueel te commercialiseren.

www.piaggio.nlwww.piaggio.be