Bihr en de aandeelhouders van Paaschburg & Wunderlich kondigen vandaag aan dat het bedrijf 100% van Paaschburg & Wunderlich GmbH (hierna P&W) heeft verworven.

De doelstellingen van de transactie zijn drieledig. Ten eerste zal het distributienetwerk van P&W worden benut om een ​​bredere toegang tot Bihrs merkenportfolio te bieden, met name in Duitsland. Omgekeerd zal het uitrollen van P&W’s onderdelen en accessoires voor motorfietsen worden versneld door gebruik te maken van het distributienetwerk. Bovendien zal de onlangs opgerichte Amerikaanse dochteronderneming van P&W dienen ter ondersteuning van de uitbreiding van de huismerken van Bihr – voornamelijk RST – in Noord-Amerika.

Het gebruik van het Bihr-netwerk om ons bedrijf te laten groeien is een unieke kans”, aldus Dr. Oliver Moosmayer, voormalig meerderheidsaandeelhouder en algemeen directeur van Paaschburg & Wunderlich. “Met een netwerk van meer dan 15.000 actieve dealers is de Bihr groep ongeëvenaard in Europa”, voegde hij eraan toe.

Vanuit organisatorisch oogpunt is Dr. Oliver Moosmayer aangesteld als Chief Product Officer van Bihr en zal hij zich richten op de ontwikkeling van alle huismerken voor onderdelen en accessoires van de groep. Dr. Moosmayer zal ook deel uitmaken van het ‘Executive Comité’ van de Bihr Group.

Het is een waar genoegen om P&W en zijn managementteam te verwelkomen in Group. De expertise van het in Glinde gevestigde bedrijf zal een zeer waardevolle toevoeging voor zijn klanten.” voegde Christophe Piron, CEO van Bihr, toe. “Bovendien zijn de distributienetwerken zeer complementair en de sterke aanwezigheid van P&W in Duitsland zal ons niet alleen in staat stellen om het aanbod aan onderdelen en accessoires uit te breiden, maar zal ook de introductie van onze Rider Gear-merken in het land versnellen.

Meer info op mybihr.com