De nieuwe BMW Motorrad X2City is andermaal een frisse en vernieuwende kijk van BMW Group op emissievrije mobiliteit. Deze step met elektrische ondersteuning is licht en compact van formaat. De rijder komt hiermee overal zonder zich te bekommeren over files en OV tijdschema’s. Met een topsnelheid van 25 km/uur en een elektrische range van om en nabij 25 tot 35 kilometer is de BMW Motorrad X2City ideaal in het steeds drukkere stadsverkeer.

De nieuwe BMW Motorrad X2City is andermaal een frisse en vernieuwende kijk van BMW Group op emissievrije mobiliteit, en dan in dit geval op twee wielen. Deze step met elektrische ondersteuning is licht en compact van formaat. De rijder komt hiermee overal zonder zich te bekommeren over files, het vinden van een parkeerplek en tijdschema’s van openbaar vervoer. Met een topsnelheid van 25 km/uur en een elektrische range van om en nabij 25 tot 35 kilometer is de BMW Motorrad X2City ideaal in het steeds drukkere stadsverkeer. Met deze step geeft BMW Motorrad een duidelijk signaal af van zijn inzet voor de ontwikkeling van duurzame en innovatieve oplossingen voor toekomstige stedelijke mobiliteit. De
BMW Motorrad X2City is geclassificeerd als een “Pedelec25”, waarvoor geen helm- of rijbewijsplicht geldt. De BMW Motorrad X2City zal naar verwachting leverbaar zijn vanaf eind 2017. De prijs is nog niet vastgesteld, maar die zal in elk geval lager zijn dan € 2.500. De X2City is het resultaat van samenwerking tussen BMW Motorrad en ZEG en de merken Kettler, Bulls, Pegasus, Hercules en anderen. Distributie vindt niet plaats via het BMW Motorrad dealernetwerk maar via geselecteerde fietswinkels en via de online shop van KETTLER Alu-Rad GmbH. Service en garantie verloopt eveneens via de fietsbranche. Dit verkoopkanaal geeft BMW Motorrad toegang tot een nieuwe doelgroep buiten het conventionele motorfietssegment.

Licht en compact.

De BMW Motorrad X2City komt tot zijn recht in situaties waar mobiliteit met de auto of het openbaar vervoer beperkt is. De step is geschikt voor kortere afstanden of als aanvullend transport. Door zijn geringe gewicht van 20 kg en het inklapbare stuur past de X2City makkelijk in de kofferbak van zelfs een compacte auto. Met enkele handelingen is hij gebruiksklaar. De compacte afmetingen maken het ook mogelijk om de BMW Motorrad X2City mee te nemen in een stadsbus of de metro – en is zo de ideale aanvulling om tevens stadsdelen te bereiken die niet toegankelijk zijn voor gemotoriseerde vormen van transport.

Fun en comfortabel door elektrische ondersteuning.

De BMW Motorrad X2City is kleiner dan een vouwfiets. Bovendien onderscheidt hij zich hiervan door de elektrische achterwielaandrijving. Dat maakt rijden comfortabel en leuk. De koolborstelloze elektromotor assisteert de rijder tot een snelheid van 25 km/uur. Met de bedieningsunit op het stuur is uit vijf snelheden te kiezen (8, 12, 16, 20 en 25 km/uur). Uit het oogpunt van veiligheid start de elektrische ondersteuning pas als een snelheid van 6 km/uur is bereikt. De aandrijving is op elk moment uit te schakelen met een knop in de remhendel.

Intelligente energiemanagement.

Een 408 Wh lithium-ion batterij levert de stroom voor de elektromotor. Die zit in een waterdichte behuizing onder het stepplatform en is geïntegreerd in het frame. De aandrijfunit is ook gemakkelijk te verwijderen. Een batterijmanagementsysteem met omvormer verzekert de gebruiker van een rijbereik tussen 25 en 35 km. Laden gaat eenvoudig dankzij een magnetisch connector die is te koppelen aan het laadcontact op de step of rechtstreeks op de batterij. Laden kan op het lichtnet thuis met een conventionele stekker. Het opladen van een lege batterij duurt circa 2,5 uur.

Perfect uitgebalanceerde rijeigenschappen.

De grote en vrij brede wielen zijn voorzien van robuuste banden voor excellente grip en een veilig en comfortabel rijgedrag, ook op hobbelig wegdek, op klinkers of onverharde gravelpaden. Het solide frame zorgt voor een wendbare en ongecompliceerde handling. Krachtige schijfremmen voor en achter zorgen voor een veilige vertraging. De remhendels zijn instelbaar. De rijder kan zelf de dynamiek en intensiteit van de remrespons beïnvloeden door zijn positie op de step te verplaatsen en zo het zwaartepunt te verleggen. Een remlicht is geïntegreerd in het achterlicht om achteropkomende weggebruikers te attenderen.

Hoogwaardige componenten zijn gebruikt en dat strookt met de premium kwaliteit waarvoor BMW Motorrad staat. Het hoogwaardige karakter blijkt onder meer uit 48 maanden garantie voor de lithium-ion batterij van Marquardt. De verlichting komt van Supernova en de remmen zijn van Magura. Uiteraard beantwoorden alle veiligheids- en verlichtingssystemen aan de Road Traffic Licensing Regulations (StVZO) om legaal gebruik te kunnen maken van de openbare weg.

Praktisch voor alledaags gebruik.

Door de staande positie heeft de rijder van de BMW Motorrad X2City uitstekend zicht op het verkeer. Ook andere verkeersdeelnemers kunnen de stepper daardoor goed zien. Het lange platform en de in hoogte verstelbare stuurpen maken een ergonomische positie mogelijk voor rijders van 1,60 meter tot 1,90 meter lengte. Forse spatborden voor en achter houden vuil en water prima tegen. De BMW Motorrad X2City is dan ook prima te gebruiken op een natte weg zonder dat de kleding snel vies wordt. Met het micro-USB stopcontact in de display/bedieningsunit is de smartphone tijdens het rijden op te laden.

 Spontaan rijplezier, veelzijdig en geen emissie.

De BMW Motorrad X2City is geschikt voor jong en oud. Een geweldige manier van transport voor school, werk of vrije tijd. Of om comfortabel te shoppen dan wel het bekijken van bezienswaardigheden in steden, en dan zonder enige uitstoot en zonder tijdverlies door verkeersopstoppingen. De elektrische step is ook een aanrader op vakantie. Hij kan worden meegenomen in een camper of op een boot. De BMW Motorrad X2City rijders hebben geen speciale kleding nodig, alhoewel een fietshelm omwille van de veiligheid wel is aan te raden. De BMW Motorrad X2City vergroot echter het spectrum van stedelijke mobiliteit en is daarbinnen een attractief en emissievrij alternatief.

www.bmw-motorrad.nl 

www.bmw-motorrad.be