Cardo Systems, de wereldmarktleider op het gebied van draadloze communicatiesystemen voor motorrijders, heeft vandaag een nieuwe software-update geïntroduceerd voor zijn sectoroverschrijdende Bluetooth-connectiviteit.

Met deze nieuwste softwareversie is het verbinden met een niet-Cardo Bluetooth-systeem nu net zo naadloos en vloeiend als het verbinden via Bluetooth met een ander Cardo-communicatie systeem. Dit is wederom een baanbrekende innovatie van Cardo met als doel het nastreven van branchebrede Bluetooth-standaardisatie om meer motorrijders makkelijk met elkaar te laten communiceren.

Geïnspireerd door de lancering van Open Bluetooth Intercom (OBi), gaf Cardo opdracht tot een onafhankelijk internationaal onderzoek* waaruit bleek dat consumenten een eenvoudig en intuïtief proces wilden om te communiceren met hun mederijders die niet hetzelfde merk communicatiesysteem hadden. Ondanks dat Cardo Systems al toonaangevende merkoverschrijdende connectiviteit biedt via de OBi-standaard en voorstander is van zijn toonaangevende Mesh-technologie, gingen de ontwikkelaars van Cardo de uitdaging aan om nog meer merken bij elkaar te brengen.

“In een recent onderzoek onder gebruikers van motorfietscommunicatie over de hele wereld, was intercomconnectiviteit met andere merken een van de meest populaire suggesties van respondenten toen hen werd gevraagd wat er kon worden gedaan om hun communicatie-ervaring te verbeteren”, aldus Dan Emodi, Chief Marketing Officer, Cardo Systemen. “We hebben er altijd naar gestreefd om onze eigen klanten meer te bieden en met deze update kunnen we meer onafhankelijkheid bieden aan onze gebruikers en vrienden die toestellen van andere grote merken gebruiken, waardoor ze veel meer keuze, vrijheid en flexibiliteit krijgen.”

Met een eenvoudige Over-The-Air software-update voor alle huidige 2023 Cardo-apparaten (met uitzondering van de PACKTALK SLIM), van de eersteklas PACKTALK EDGE tot de Spirit, biedt de nieuwe update eenvoudige connectiviteit via Bluetooth met de huidige generatie apparaten van Sena, Midland en Uclear. Alle gebruikers hebben nu dezelfde ervaring als het gebruik van hetzelfde intercommerk zonder het gebruikelijke gedoe van ingewikkeld koppelen en de frustraties zoals het verliezen van een telefoonverbinding of het opofferen van de mogelijkheid om telefoontjes en navigatie-instructies te ontvangen. De enige functie die niet wordt ondersteund in deze merkoverschrijdende verbinding is het delen van muziek, net zoals dat niet wordt ondersteund tussen twee verschillende generaties Cardo-producten.

Cardo-gebruikers kunnen eenvoudig de nieuwste softwareversie downloaden via hun Cardo Connect-app, Over-The-Air en zonder kabel, om de functionaliteit te activeren. Het is niet nodig om op een specifieke knopcombinatie te drukken om te koppelen of verbinding te maken. Als er nieuwe versies en upgrades beschikbaar komen, verschijnt er automatisch een pop-up in de Cardo Connect-app.

Ga naar www.cardosystems.com om het volledige Cardo Systems-assortiment te bekijken