Forenzen wordt met de Yamaha XSR125 een stuk leuker. Deze nieuwe lichtgewicht is de jongste telg van de Faster Sons-familie. De XSR125 is gebouwd volgens een hoge standaardspecificatie met Yamaha’s eersteklas motor en een wendbaar frame. Hij is voorzien van ultramoderne technologie die naadloos is verweven met een tijdloze vintagestijl. Net als veel jongere broertjes is deze motorfiets klaar om zich te profileren en indruk te maken.

Yamaha XSR125

Met sterke kleurstellingen in retrostijl, verfijnde details en eersteklas bouwkwaliteit van Yamaha valt deze motorfiets altijd op. In tegenstelling tot sommige andere modellen die minder in het oog springen, maakt de XSR125 een sterk statement.

Licht, wendbaar en leuk

Deze nieuwe motorfiets is ontworpen om licht, wendbaar en prettig te rijden bij dagelijks gebruik. Daarom is de XSR125 de ideale keuze voor een brede doelgroep. Van beginnende- tot ervaren motorrijders, die de specificaties van de XSR125 weten te waarderen.

Yamaha XSR125

Beginners die nog nooit op een motorfiets hebben gereden, kunnen zich gerustgesteld voelen door de rijhouding en de moeiteloze lichte besturing. Zowel nieuwe als ervaren rijders zullen het karakter van Yamaha’s nieuwste Sport Heritage zeker waarderen.

Pure, tijdloze XSR-vormgeving

Net als de andere modellen in de Yamaha Sport Heritage-lijn beschikt de XSR125 over  kleuren die worden geïnspireerd door enkele legendarische modellen. De horizontale lijnen en de kleurstellingen Redline, Tech Black en Impact Yellow geven deze nieuwe 125 een gedurfd en uniek uiterlijk. Net als de XSR900 is de nieuwe XSR125 een eerbetoon aan het verleden maar wel met de allernieuwste technologie. Denk hierbij aan LED-verlichting en een LCD-instrumentenpaneel.

15pk (11kW) sterke 125cc

De XSR125 wordt aangedreven door een 125 cc, vloeistofgekoelde en EU5-conforme 1-cilindermotor met vier kleppen. Hij heeft hetzelfde ontwerp heeft als het motorblok van de extreem succesvolle MT-125 Hyper Naked- en R125 Supersport-modellen. Deze krachtbron levert een volledig vermogen van 11 kW, het maximumvermogen voor de A1-rijbewijs categorie, waardoor dit één van de sterkste krachtpatsers in zijn klasse is.

XSR125

Eén van de belangrijkste technologische kenmerken van de XSR125 is Yamaha’s VVA-systeem (Variable Valve Actuation) waarmee de motor veel koppel kan produceren bij lagere toerentallen. Het resultaat is een motorfiets waarmee je niet alleen gemakkelijk en plezierig door de stad rijdt, maar ook een spannende rit op de snelweg kunt maken. De hele rijervaring wordt nog leuker en aangenamer door het afgestelde uitlaatgeluid waarmee het krachtige karakter van de 1-cilindermotor tot uiting komt.

Omdat de XSR125 volledig voldoet aan de EU5-norm, kun je met de motorfiets ook in stadscentra rijden waar strenge voorschriften voor de luchtkwaliteit gelden. Daarmee is de XSR125 de perfecte keuze voor woon-werkverkeer.

XSR125

37-mm upside-down voorvork

De XSR125 is uitgerust met een 37-mm upside-down voorvork in combinatie met responsieve besturing en plezierig rijgedrag. Het upside-down ontwerp onderstreept eens te meer de superieure algehele specificaties van de XSR125 die ook één van de meest betaalbare modellen in de 125 cc klasse is.

XSR125

Banden met een stoer noppenprofiel

De Sport Heritage-motoren van Yamaha zijn geïnspireerd op het verleden en gebouwd voor de toekomst. De dikke banden van de XSR125 met hun noppen profiel versterken het fraaie tijdloze uiterlijk van de motorfiets en zorgen tegelijkertijd voor veel tractie. De combinatie van een brede 140/70-17 achterband en een 110/70-17 voorband met de lichtgewicht velgen dragen bij aan een laag gewicht. Dit alles zorgt voor zelfverzekerd rijgedrag met gemakkelijke en voorspelbare besturing, waardoor de XSR125 een ideale keuze voor beginnende motorrijders is.

Hightech LED-koplamp en -achterlicht

Nog een voorbeeld van de premium specificaties van de betaalbare XSR125 is de toevoeging van geavanceerde LED-verlichting. De LED-koplamp heeft een klassieke ronde vorm terwijl het compacte LED-achterlicht het lichtgewicht uiterlijk onderstreept.

Sterk en licht Deltabox-chassis

Het chassis is gemaakt volgens Yamaha’s geavanceerde Deltabox-ontwerp met dubbele buizen die rechtstreeks van de stuurinrichting naar het draaipunt van de swingarm lopen. Dit levert een buitengewoon sterk maar lichtgewicht chassis op. Met een compacte wielbasis van 1.330 mm en een toegankelijke zithoogte van 810 mm is het XSR125-chassis geschikt voor rijders van verschillende lengtes. Daarnaast maakt de rijhouding deze lichtgewicht Sport Heritage bij uitstek geschikt voor rijders die op zoek zijn naar een aangenamere, effectievere en zuinigere manier om in en door de stad te rijden.

 

XSR125

Kleuren, beschikbaarheid en prijs van de XSR125

De XSR125-kleurstellingen versterken het tijdloze ontwerp en geven dit model een universele aantrekkingskracht. De XSR125 zal verkrijgbaar zijn in drie kleuren: Redline (VRSK), Tech Zwart (MDNM6) en Impact Yellow (CPY). Dit alles met bijpassende gespoten voor- en achterspatborden, tank graphics met dubbele strepen en logo’s op het zijpaneel.

Leveringen aan Europese Yamaha-dealers beginnen in de eerste week van juli 2021. Prijzen variëren per regio, dus neem contact op met de nationale Yamaha-distributeur voor meer informatie.

www.yamaha-motor.nl 

www.yamaha-motor.be