In 2018 vierde Motoport Rockanje haar 40 jarig jubileum en dat is een mijlpaal. Een echt familiebedrijf waar Gert-Jan en Richard Zuiderwijk uitermate trots op zijn.

“Mijn vader startte in 1978 Rockanje Motors met toen slechts 2 dealerschappen, Honda en Suzuki. Daar werd in de jaren daarna een aantal andere bekende motormerken aan toegevoegd en uiteraard ook het Italiaanse scootermerk Vespa.”

motoport rockanje

Gert-Jan (L) en Richard Zuiderwijk

“In de jaren ’90 kende de motormarkt een flinke boost en de verkopen gingen hard wat resulteerde dat we het pand aan de molendijk in 1994 verruilde voor een nieuwe locatie op het industrieterrein met een oppervlakte van toen nog 1.600 vierkante meter. Maar we bleven maar groeien,” lacht Gert-Jan, “en we besloten in 2015 om de winkel verder te vergroten en daarbij verschillende belevingswerelden te ontwikkelen van elk afzonderlijk merk.” Ondertussen is de showroom met maar liefst 1.500 vierkante meter vergroot en kent elk merk zijn ‘eigen’ wereld! Boven is de kledingafdeling waar diverse merken worden verkocht.

Groot aanbod

Als ik vraag hoeveel motorfietsen en motorscooters er binnen staan krijg ik al snel een antwoord. “We hebben ruim 250 nieuwe en tweedehands motoren en motorscooters binnen staan.” Op motorscootergebied hebben ze in Rockanje ook veel te bieden, want niet alleen alle modellen van Yamaha zien we staan, ook de X-ADV van Honda staat te glimmen in de showroom. Piaggio, Aprilia en Vespa zijn eveneens goed vertegenwoordigd, wie op zoek is naar de allernieuwste Vespa GTS 300 HPE Supertech kan ook in Rockanje terecht.

motoport rockanje

3.200 m2 showroom en 2 verdiepingen

Motoport

MotoPort is een organisatie van 17 zelfstandige motorfietsdealers die op diverse vlakken nauw samenwerken. Verder heeft MotoPort een eigen kledinglijn met o.a. Bayard, Difi en Dane die exclusief bij MotoPort te koop zijn.

Winterbeurt

MotoPort Rockanje heeft tot en met februari een winterbeurt actie die elk jaar terug komt. Niet alleen voor je motorfiets maar ook voor je motorscooter. Je kunt kiezen uit een grote of kleine winterbeurt en stalling is eveneens mogelijk. Wie het hele jaar doorrijdt kan zelfs kiezen voor winterbanden op z’n tweewieler. Kijk op de website voor de mogelijkheden.

motoport rockanje

Grote werkplaats met haal-en brengservice

MotoPort Rockanje is officieel dealer van Yamaha, Honda, Kawasaki, Suzuki, Husqvarna, Moto Guzzi, Aprilia en KTM en de scootermerken Piaggio, Vespa. Je vindt MotoPort Rockanje op de Moolhoek nummer 6 te Rockanje. tel. 0181-402455

Of via www.motoportrockanje.nl