Je bent jong en je wilt graag racen of wil je in de bandensporen treden van helden als Marc Marguez of Valetino Rossi, dan is het Molenaar NSF100 Cup iets voor jou!

Opleiding

Het Molenaar NSF 100 Championship biedt jongens en meisjes van 9 tot en met 13 jaar de kans om op een laagdrempelige, professionele manier te motorracen. Onder begeleiding van een KNMV MT trainer wordt er aandacht besteed aan alle facetten van de motorsport: van techniek tot voeding en van conditie tot mentale kracht. En dat alles in een gezellige sfeer waar ruimte is voor persoonlijke aandacht en waar discipline belangrijk is.

Ervaring

Om deel te nemen aan het Molenaar NSF100 Cup is ervaring een vereiste. Ervaring biedt jou de mogelijkheid om sneller aan te sluiten bij de rest van het deelnemersveld. Ervaring in bijvoorbeeld mountainbiken, karten, trial of cross kan al een goede basis zijn om te racen op een NSF100. De beste leerschool is en blijft de minibike.

Heb je echt nog nooit op een motor gezeten? Dan adviseren we je meestal om eerst een jaartje te gaan minibiken. We kunnen je echt het beste adviseren als we precies weten wat jouw achtergrond en motivatie is. Twijfel je nog? Of wil je eerst meer weten? Neem dan gerust contact met de organisatie op of kom eens samen met je ouders kijken op een van de wedstrijddagen.

Competitie

Een seizoen Molenaar NSF100 Cup bestaat uit ongeveer 7 wedstrijd dagen (14 wedstrijden) die bestaan uit een vrije training en een kwalificatietraining van elk ongeveer 15 minuten en twee wedstrijdraces die elk ongeveer 20 minuten duren. Per wedstrijddag wordt er geloot op welke motor je die dag rijdt. De winnaar is aan het eind van het seizoen Nederlands Kampioen. De wedstrijden worden gefaciliteerd door de KNMV.

Kosten

Het inschrijfgeld voor een heel seizoen bedraagt €1.500,00. Daarnaast betaal je € 75,00 per jaar voor een basis-sportlicentie bij de KNMV en kost het inschrijfgeld per wedstrijddag € 75,00 bij voorinschrijving (bij inschrijving op de wedstrijddag zelf betaal je € 90,00).Je bent als coureur zelf verantwoordelijk voor het netjes houden en repareren van het kuipwerk.

Interesse? Kijk op nsf100championship.nl Inschrijven kan tot 1 oktober 2022