De Yamaha D’elight kreeg een compleet nieuw modern unisex ontwerp en aangedreven door een zuinige en stil lopende 125 cc EU5-conforme motor, is de geheel nieuwe D’elight ontworpen voor zowel mannelijke als vrouwelijke stadsbewoners met een drukke levensstijl, die behoefte hebben aan een stijlvolle, toegankelijke en gemakkelijk te gebruiken scooter die aan hun dagelijkse behoeften voldoet.

D'elight

EU5 Blue Core-motorblok van 125 cc

Wat de D’elight tot de ideale scooter voor woon-werkverkeer maakt, is zijn opmerkelijk stille en zuinige 125 cc-motor die volledig voldoet aan de EU5-norm voor 2021. Deze nieuwe motor is ontwikkeld met behulp van Yamaha’s geavanceerde Blue Core-technologie, die een motorloop met optimale eciëntie garandeert. Het motorblok levert zijn maximale koppel al bij slechts 5.000 toeren, een aanzienlijk lager toerental dan andere scooters in zijn klasse.

Samen met het extreem lage gewicht van de D’elight zorgt dit voor een uitstekende vermogen- gewichtsverhouding die krachtige en snel reagerende acceleratie mogelijk. Deze nieuwe scooter voor hem en haar is daarmee één van de snelste en meest economische manieren om door de stad te reizen. En omdat het maximale koppel van de motor al beschikbaar is bij veel lagere toerentallen dan veel andere scooters, zorgt de D’elight voor een meer ontspannen en plezierige rit.

D'elight

Nieuw unisex kuipwerkontwerp

De nieuwe D’elight krijgt voor 2021 een modern nieuw kuipwerkontwerp met een rondere koplamp, verzonken knipperlichten en op de kuip gemonteerde contourverlichting. De opnieuw vormgegeven voorkuip zorgt voor uitstekende bescherming tegen de wind. De ruime en platte voetplaat maakt een comfortabele rijpositie mogelijk en biedt gemakkelijke toegang.

D'elight

Lichtste in zijn klasse

Met een gewicht van slechts 101 kg inclusief brandstof en olie is de nieuwe D’elight de lichtste scooter in zijn klasse. Daarmee is hij de ideale keuze voor zowel vrouwelijke als mannelijke forenzen, die nog niet zo veel ervaring op een scooter of motorets hebben. Dit extreem lage gewicht biedt een aantal voordelen, waaronder een grotere wendbaarheid. Vooral in stadsverkeer waar vaak moet worden gestopt en gestart, is dit een uitkomst. Ook het parkeren en het op de standaard zetten van de scooter is hierdoor veel gemakkelijker.

D'Elight

Motorblok met start-stoptechnologie

Voor 2021 is de motor van de nieuwe D’elight uitgerust met de nieuwste in-/uitschakelbare start- stoptechnologie. Wanneer het systeem ingeschakeld is, schakelt de start-stopfunctie automatisch de motor uit wanneer de scooter tot stilstand komt bij lichten of kruispunten. Dit vermindert de lokale vervuiling en verlaagt de brandstofkosten. Zodra de remmen weer worden losgelaten en aan het gas wordt gedraaid, start de motor weer.

Grote opbergruimte onder het zadel

De D’elight heeft een grote opbergruimte onder het zadel, waardoor dit model de ideale keuze is voor dagelijks woon-werkverkeer. Door het comfortabele duozadel open te klappen, krijg je toegang tot de weerbestendige opbergruimte, die groot genoeg is voor één integraalhelm: één van de weinige modellen in deze klasse die deze mogelijkheid biedt. Het is ook de ideale plek om verschillende persoonlijke of werkgerelateerde spullen veilig en beschermd te vervoeren of als je nog even snel naar de winkel moet voor wat laatste boodschappen.

D'Elight

12-inch voorwiel

De nieuwe D’elight is uitgerust met een 12-inch voorwiel dat bijdraagt aan de uiterst wendbare rijeigenschappen van deze stadsscooter voor woon-werkverkeer. De 6-spaaks lichtmetalen velgen minimaliseren het onafgeveerde gewicht en maken dit de lichtste scooter in zijn klasse. De 90/90-12 voorband en 100/90-10 achterband bieden bovendien uitstekende grip.

Belangrijkste kenmerken D’elight

 • 125 cc EU5 Blue Core-motorblok – verbeterd brandstofverbruik, schonere motorloop
 • Uitstekend brandstofverbruik: Start-stopsysteem aan: 1,8 liter/100 km
 • Lagere CO2-uitstoot: Start-stopsysteem aan: 42 g/km
 • Modieus en modern kuipwerkontwerp met universele aantrekkingskracht Motortechnologie met in-/uitschakelbaar start-stopsysteem
 • Het laagste gewicht in zijn klasse voor gemakkelijke wendbaarheid en probleemloos parkeren
 • Opbergruimte onder het zadel voor woon-werkverkeer in de stad met dagelijkse gemak
 • Nieuwe ronde koplamp en groter LCD-instrumentenpaneel met analoge snelheidsmeter
 • 12-inch voorwiel voor wendbaar rijgedrag
 • Verzonken knipperlichten voor met op de kuip gemonteerde contourverlichting
 • Nieuwe hulphandgreep voor extra parkeergemak

Beschikbaarheid

De D’elight is vanaf december 2020 verkrijgbaar bij Yamaha-dealers.

Kleuren

 • D’elight Pearl White Power Black
 • Lava Red

www.yamaha-motor.nl

www.yamaha-motor.be