Op 22 en 23 november 2017 staat Expo Houten in het teken van verkeerstoepassingen, mobiliteitsoplossingen en parkeeruitdagingen. De Duitse fabrikant van e-scooters emco introduceert op dit event het deelsysteem voor e-scooters. Daarnaast kunt u kennis maken met de professionele gebruikstoepassingen van de e-scooters.

Bij scooter-sharing huurt de professionele gebruiker een e-scooter, bijvoorbeeld de emco NOVA. Het huren is financieel aantrekkelijk en exact afgestemd op de tijd (minuut). Het huren geschiedt via een handige app. Via wie kunt u huren? Via een aantal omvangrijke Europese verhuurbedrijven. Dit zijn: Europcar, Stella (Duitsland) en YUGO (Barcelona). Een bedrijf dat sinds enige maanden gebruik maakt van scooter-sharing in Antwerpen, is het Belgische bedrijf Scooty. Dit lijkt een succes te worden, want een maand na de lancering zijn er al meer dan 500 gebruikers. De e-scooters staan verspreid in de binnenstad en hoeven niet teruggebracht te worden naar vaste standplaatsen. Voorlopig zijn er 25 e-scooters beschikbaar, maar Scooty wil het aanbod zo snel mogelijk uitbreiden met minstens 75 nieuwe emco e-scooters. Voor professioneel gebruik, zoals verhuur, bezorgen en groene mobiliteit biedt emco vier modellen, die elk naar behoefte zijn uit te rusten voor zijn taak. Een goed voorbeeld van groene mobiliteit zijn de e-scooters voor de brandweer in Hoorn en andere plaatsen in de regio Noord-Holland en de politie in België. In de gemeente Apeldoorn hebben de ambtenaren o.a. 16 elektrische scooters ter beschikking om zich snel en zonder parkeerproblemen door de stad te verplaatsen.

De indrukwekkende prestaties zijn te danken aan het perfecte samenspel van de drie belangrijkste componenten: accu- met accumanagementsysteem, controller en motor. De innovatieve emco technologieën zorgen voor een hoge efficiëntie en krachtige rijprestaties. Alles is volledig engineered by emco.

Verkeer, mobiliteit en parkeren. Expo Houten, 22 en 23 november: stand 1.622..

www.emco-scooters.com