E-Schwalbe won verschillende prijzen bij de Plus X Award

Onlangs ontving de nieuwe GOVECS Schwalbe de Plus X Award, ‘s werelds grootste innovatieprijs voor technologie, sport en lifestyle, in vijf verschillende categorieën. De keurmerken voor innovatie, hoge kwaliteit, design, gebruiksgemak en ecologie.

Het design van de Schwalbe is en blijft uniek in de klasse van elektrische scooters. De jury van de Plus X Award kon het nieuwe design erg waarderen. Vooral de uitdaging dat de klassieke contouren moesten blijven en vermengd moesten worden met de geheel nieuwe technologie, scoorden de nodige punten. De scooter is voorzien van karakteristieke kenmerken, zoals de gegroefde achterzijde en de ronde koplampen. Het traditionele retro design spreekt niet alleen de liefhebbers van klassiek aan, maar ook het jongere pubiek.

GOVECS Schwalbe scoort punten door innovatie en ecologie
Het innovatieve aandrijfsysteem, ontwikkeld met samenwerkingspartner Bosch, overtuigde de jury ook. De modernste en meest krachtige motor in de motorfiets sector. Dit in combinatie met een geavanceerde dubbele riemaandrijving scoort niet alleen door zijn wendbaarheid, maar ook zuinigheid en betrouwbaarheid. Net als de Bosch-lithium-ionbatterijen, die een bereik van maximaal 125 km mogelijk maken. Deze technische aspecten waren doorslaggevende argumenten voor de prijs in de categorie “Ecologie”. De jury vindt dat “de krachtige en efficiënte elektromotor niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.”

Aandacht voor kwaliteit en comfort
Tijdens de ontwikkeling van de scooter werd speciale aandacht besteed aan de hoogste kwaliteitsnormen en gebruikerscomfort. De gebruiksvriendelijke bediening van het display en de app is bijvoorbeeld het kenmerk van de nieuwe elektrische GOVECS-scooter. Meer dan 90% van Schwalbe’s hoogwaardige componenten komen uit Europa en worden verwerkt in de GOVECS-fabriek in Polen. Deze feiten hebben de jury ertoe aangezet om de Schwalbe te beschouwen als het kwaliteitszegel in de categorieën “Hoge kwaliteit” en “Gebruiksgemak”. “Door middel van hoogwaardige materialen en de Europese kwaliteitsnormen van GOVECS en van partner Bosch, is het een sterke combinatie”, aldus de jury.

Extra motivatie voor een ambitieus doel
“We zijn erg trots op deze prijs. Het is de bevestiging dat het harde en gepassioneerde werk de moeite waard is geweest. Deze award motiveert ons enorm om ons best te blijven doen om opnieuw een succes te maken van Europa’s meest succesvolle scooter, zegt Thomas Grübel, CEO van GOVECS Group.

Prijsbepaling voor trends
Meer dan 600 merken nemen elk jaar deel aan de Plus X Award, die worden gekenmerkt door een speciaal kwaliteits- en innovatievoordeel. Een jurycomité uit
25 verschillende industrieën testen kandidaten in zeven categorieën en eren de beste producten. In 2017 viert de prijs zijn vijftiende verjaardag.

www.myschwalbe.com