Deze Espresso voor Vespa-fans is gemaakt in samenwerking met de Andechser Kaffee-Rösterei, slechts een klein stukje rijden van de SIP Scootershop.

Reiner, de brandmeester van deze bonen, gebruikt alleen hoogwaardige groene ongebrande koffie, waarvan de herkomst bekend en dus transparant is – de producent/koffieboer moet van zijn werk kunnen leven. De koffiesoorten zijn hooglandkoffies, die op meer dan 1.000 m tot 1.800 m hoogte groeien. Hoe hoger een koffiebes groeit, hoe langer hij de tijd heeft om te rijpen – dit verhoogt de kwaliteit. De koffie wordt met de hand geplukt, d.w.z. dat de boer de onrijpe bessen laat hangen.

Espresso Veloce

Ter vergelijking: industriële koffiesoorten groeien niet op hoogte, worden machinaal geoogst en de rest willen we niet weten… Het brandproces is een bijzonder handwerk. Langdurig branden in een kleine brandtrommel van 5 kg geeft de aroma’s de tijd om zich te ontwikkelen (daar komt de smaak vandaan) en is zo zacht dat de koffie de maag van frequente drinkers niet van streek maakt.

Brandtemperaturen rond 200° Celsius, brandtijd 15 – 18 minuten.
Industriële branders werken met 400 – 700° Celsius en hebben 2 tot 3 minuten nodig…

Buon Appetito!

Meer info of direct bestellen via www.sip-scootershop.com