Het seizoen 2018 gaat voor de GAMMA Yamaha R125 Cup binnen enkele maanden weer van start! De GAMMA Yamaha R125 Cup werd in 2012 in het leven geroepen en is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest populaire opstapklassen in Nederland. Ook komend seizoen wordt de coureurs weer een uitdagende kalender op mooie circuits geboden en zal er bij alle evenementen een team van Yamaha professionals aanwezig zijn voor een optimale begeleiding.

 In de GAMMA Yamaha R125 Cup wordt er gereden met de Yamaha YZF-R125 motorfiets, een 125cc motorfiets die op de racerij geïnspireerd is. Voor een succesvolle opstapklasse is het belangrijk dat er met gelijkwaardig materiaal wordt gereden en deelname voor iedereen betaalbaar is. Daarom zijn de Yamaha YZF-R125 motorfiets en de speciale GAMMA Yamaha R125 Cup kit tegen een zeer scherpe prijs leverbaar via elke officiële Yamaha motorfietsdealer in Nederland.

De GAMMA Yamaha R125 Cup is een ideale opstap voor zowel jonge coureurs als voor een goede doorstroming van coureurs die qua lichaamslengte te groot zijn voor de minibikes. Ervaring als coureur is geen vereiste: iedereen vanaf 14 jaar is welkom, jongen of meisje, met of zonder circuitervaring. Ook snelle meiden zijn steeds vaker op het circuit te vinden. Afgelopen seizoen waren er maar liefst drie actief in de GAMMA Yamaha R125 Cup, waarvan er komend seizoen twee zullen doorstromen naar de snellere Yamaha R3 Cup.

 Alle deelnemers van de GAMMA Yamaha R125 Cup kunnen rekenen op professionele begeleiding van een team van deskundige coaches en trainers. Met zijn jarenlange ervaring als MotoGP coureur en motorsporttrainer zorgt Joey Litjens, samen met Cees van Gaalen (voormalig voorzitter van de SOBW), voor een optimale begeleiding op en naast de baan. Vanaf de warming-up in de vroege ochtend tot de gezamenlijke analyse na de laatste race worden de rijders bijgestaan met advies en begeleiding op maat. Niet alleen de ervaren coureur maar ook de nieuwkomer krijgt persoonlijke coaching, waardoor zij snel progressie kunnen boeken en nog meer plezier aan het racen beleven. In de loop van het seizoen van de GAMMA Yamaha R125 Cup staat er tevens een Masterclass op het programma. Naast alle inspanningen en het harde werken is ontspanning op zijn tijd natuurlijk ook belangrijk. Professionaliteit en gemoedelijkheid gaan hand in hand en dat is goed merkbaar aan de prima sfeer naast de baan.

De GAMMA Yamaha R125 Cup is onderdeel van het KNMV NK Junior Moto Racing kampioenschap en bestaat uit een trainingsweekend en acht wedstrijden op verschillende, uitdagende circuits door het hele land. Tijdens de GAMMA Racing Day in Assen (18 en 19 augustus 2018) wordt er naast de races op het Junior Track circuit ook nog voor overvolle tribunes een demonstratie verreden op het grote TT Circuit. Naast dat er gestreden wordt voor de kampioenstitel, is er voor de nieuwkomers een speciaal Rookie klassement. Voor de kampioen van het overall klassement van de GAMMA Yamaha R125 Cup is er niet alleen een grote kampioensbeker. Als klap op de vuurpijl stelt Yamaha Motor Nederland een raceklare Yamaha R3 Cup motorfiets beschikbaar, om een seizoen lang in de Yamaha R3 Cup mee te kunnen rijden. Zo zullen we de GAMMA Yamaha R125 Cup kampioen van 2017, Niek van den Broek, komend seizoen in de Yamaha R3 Cup in actie zien op de grote circuits.

 En zo heeft de GAMMA Yamaha R125 Cup meer coureurs een opstap geboden naar een internationale carrière. Zo wist 2015 vice-kampioen Dennis Koopman onlangs via het Yamaha R3 bLU cRU Masterclass programma een vaste startplaats te veroveren in de Supersport 300 klasse van het World Superbike kampioenschap. Bo Bendsneyder was in 2012 de eerste kampioen van de GAMMA Yamaha R125 Cup en in 2018 verruilt Bendsneyder de Moto3 voor Moto2  … Wie weet ben jij hun opvolger?

Nieuwsgierig geworden en meer willen weten over deelname aan de GAMMA Yamaha R125 Cup? Kijk dan snel op www.Yamaha-R125-Cup.nl!