Ieder jaargetijde heeft zo z’n charme, wat dat betreft is het Nederlandse klimaat allesbehalve saai. Daardoor is het echter tegelijkertijd ook een uitdaging voor de motorrijder: is het het ene moment nog zonnig en warm, een dag later kan het maar zo nat en koud zijn. Met dit nieuwe, avontuurlijke all season jack Panama II van het Zwitserse IXS ben je echter op alle uitersten uitstekend voorbereid.

Dat vier seizoenen karakter dankt de Panama II – een comfortabele textieljas voor doorgewinterde toerrijders van ieder kaliber – aan zijn uitgekiende opbouw. De basis van de jas betreft een stevige, slijtvaste Proguard® en Dynax® buitenlaag in combinatie met een SoltoTex® membraan (Z-liner constructie). Wind- en waterdicht dus, waarbij je op koude dagen een beroep kunt doen op de snel en eenvoudig uitneembare polyester/polyamide thermovoering. Het uitgebreide ventilatiesysteem met niet minder dan zes ventilatieopeningen zorgt voor een verkoelende luchtstroom rond het lichaam wanneer het kwik zich van zijn meest zonnige kant laat zien. En redelijk uniek in deze prijsklasse, de Panama II is standaard uitgerust met een robuuste, afneembare stormkraag.

De jas biedt dus verschillende draagconfiguratie mogelijkheden (met of zonder thermovoering, in combinatie met verschillende lagen onderkleding), en om onder alle omstandigheden een optimale pasvorm te kunnen waarborgen, is het jack voorzien van verstelmogelijkheden bij taille, heup, ellebogen en bovenarmen. Qua veiligheid kan hij, naast diverse reflecterende delen, ook bogen op een uitgebreid pakket aan CE-protectoren. Zo zijn ellebogen, schouders én rug standaard volledig beschermd.

Ook op praktisch vlak laat de Panama II zich van zijn beste kant zien. Zo heb je de beschikking over acht buitenzakken (twee waterdicht), een Napoleon steekvak op de borst en zijn zowel de binnenvoering als uitneembare thermovoering van twee zakken voorzien.

Deze avontuurlijke en veelzijdige jas is er enkel in het zwart, het matenspectrum reikt van S tot en met 5XL. De prijs van deze duizendpoot bedraagt € 339,95.

Uiteraard is de jas ook uitgerust met een (afneembare) verbindingsrits, waardoor de Panama II zich uitstekend laat combineren met onder meer de IXS broeken Caracas 2 (€ 289,95) of Eagle pants (€ 249,95).

Kijk voor meer informatie of andere IXS producten op www.nerons.nl, of volg ze op Facebook of Twitter.