ICON werd in 2002 opgericht om te voldoen aan de eisen van de veeleisende moderne rijder. Alle producten van ICON worden ontworpen en geproduceerd in Portland, USA. Het merk staat er om bekend om altijd met unieke en eigenzinnige oplossingen te komen. Ook nu komen ze weer met een unieke helm, de ICON Airflite!

Retro invloeden
De helm is geïnspireerd op de MX helmen van weleer, maar voorzag de helm natuurlijk wel van de laatste noviteiten. ICON ging voor de “retro cuess with future tech” route. Om er voor te zorgen dat de helm aan alle eisen van de rijders zal voldoen, heeft ICON de helm aan lokale motorrijders uitgeleend om uitvoerig te testen. Het ‘prototype’ van de Airflite voldeed zo goed aan deze rijders, dat ze er al snel unaniem over eens waren dat deze helm de meest comfortabele is die ICON ooit heeft geproduceerd. Dat ICON een geheel eigen gezicht aan de helm heeft meegegeven is ook duidelijk. Het vizier loopt door tot aan het kinstuk en geeft de helm direct een agressieve uitstraling, zeker als er voor is gekozen om er een gekleurd vizier op te plaatsen. De Airflite is overigens standaard uitgerust met een ingebouwd zonnevizier, die makkelijk is te verdienen. Voor de nodige verkoeling is de helm uitgerust met een grote kinventilatie, openingen ter hoogte van het voorhoofd en aan de achterzijde. De helm is voorbereid voor een Bluetooth headset waardoor hij ook voor een tourrit uitermate geschikt is.

De helm is vervaardigd uit polycarbonaat en wordt geproduceerd in drie verschillende schalen. Maten XS-3XL. Adviesverkoopprijs vanaf €229,95. Kijk voor de dichtstbijzijnde dealer op www.rideicon.com

www.partseurope.com