De doorgewinterde motor- en scooterrijders weet het als geen ander: niets zo veranderlijk als het weer. Geniet je het ene moment nog van een warme zomerzon, een bergkam verder kan het zo maar zijn dat Pluvius flink van zich doet spreken. Moeder natuur kan het nog zo gek maken, met deze nieuwe IXS Powell allseason jack van het Zwitserse IXS ben je op nagenoeg alle extremen goed voorbereid. De buitenlaag van de Powell is gemaakt van een zware kwaliteit textielmix (500D Airguard®/630D Dynax® ), dat in combinatie met het tweelaagse Z-liner Soltotex® membraan en de uitneembare thermovoering (met praktische drukknopen in de mouw voor een gedegen fixatie) een uitstekende barrière vormt tegen zowel regen als kou. En omdat het weer natuurlijk niet enkel kommer en kwel is, is er ook voorzien in een uitgebreid ventilatiesysteem, zodat je tijdens de warme zomerdagen op de verkoelende werking van de rijwind kunt rekenen.

Een optimale pasvorm is gewaarborgd dankzij verstelmogelijkheden aan bovenarm, ellenboog en middel, en natuurlijk is er ook de nodige aandacht voor diverse veiligheidsfeatures. Zo is de in een dames- en herenuitvoering verkrijgbare Powell voorzien van CE-gecertificeerde, sexe-specifieke protectoren op schouders en ellenbogen, evenals een Level 1 rugprotector. Daarnaast krijgt de passieve veiligheid een boost door de aanwezigheid van verschillende reflectieve Visiolux® prints.

Verder kan de Powell ook bogen op een uitgebreide, praktische uitrusting. Een verstelbare kraag met magneetsluiting bijvoorbeeld, evenals zes buiten- en twee binnenzakken en een verbindingsrits. De nieuwe IXS Powell, verkrijgbaar in het zwart, zwart/wit, zwart/rood en zwart/fluor geel, is er in een bijzonder uitgebreid matenspectrum dat voert van S tot en met 5XL voor de heren en S tot en met 6XL voor de dames, evenals korte- en lengtematen (afhankelijk van de kleur). De prijs bedraagt € 299,95.

meer info IXS.COM