In het eerste kwartaal van 2016 brengt Michelin twee nieuwe scooterbanden op de markt: de MICHELIN Pilot Power 3 Scooter en de MICHELIN Pilot Road 4 Scooter. Daarmee wil Michelin, op een zeer snel groeiende markt (die in de afgelopen 8 jaar in Europa meer dan verdubbeld is), voldoen aan de behoeften van scooterrijders.

De MICHELIN Pilot Road 4 en de MICHELIN Pilot Power 3 zijn direct afgeleid van de motorbanden en profiteren van alle expertise die Michelin op dit gebied heeft. Bij deze banden zijn technologieën toegepast die nog nooit eerder werden gebruikt voor radiale scooterbanden.

GROTE STAPPEN VOOR SCOOTERBANDEN

Beide nieuwe banden zijn bestemd voor Maxi Scooters met een vermogen vanaf 400 cc die worden geleverd op radiaalbanden. Ze vullen elkaar aan wat betreft het gewenste gebruik. De MICHELIN Pilot Road 4 Scooter is er, dankzij z’n lamellen met “volle diepte”, voor scooterrijders die onder alle weersomstandigheden* veiligheid zoeken. Zij verwachten nog een andere prestatie van de banden, namelijk een lange levensduur. Die prestatie is bij deze band te danken aan de versterking van het rubber met silica. De MICHELIN Pilot Road 4 Scooter behoudt z’n uitzonderlijke grip bij een grote temperatuurrange, namelijk van 0°C tot meer dan 40°C, en zowel op natte als op droge wegen. De scherp ogende MICHELIN Pilot Power 3 Scooter is bestemd voor gebruikers die gewend zijn aan een sportieve rijstijl en zoeken naar een goed manoeuvreerbare band met uitstekende grip op droog en op nat wegdek. De MICHELIN 2CT technologie waarover deze band beschikt, combineert grip met levensduur.

In nummer 104 van de Scooter&bikexpress hebben we al kennis gemaakt met deze banden.

Bestel het nummer HIER