De succesvolle Kawasaki Versys 650 is de meest populaire en bestverkochte Dual Purpose motor in zijn klasse. Zijn succes dankt de Versys aan zijn veelzijdigheid. Voor 2022 wordt de Versys 650 geheel vernieuwd met een nieuw design en voorzien van onder andere Traction Control, LED verlichting en een prachtig TFT-kleurendisplay.

De Versys 650 is uitgerust met een 649cc parellel-twin motorblok. Dit blok blinkt uit in souplesse en vermogensafgifte in lage en middelhoge toeren en wordt nu bijgestaan door de toevoeging van Kawasaki Traction Control (KTRC). Het KTRC heeft 2 standen en kan hiernaast ook uitgeschakeld worden. Mode 1 ondersteunt de sportieve rijervaring en Mode 2 zorgt voor maximale tractie in alle omstandigheden. Voor A2 rijbewijshouders is er een 35kW versie beschikbaar.

De veelzijdigheid van de nieuwe Versys komt terug in het rijwielgedeelte. Door het compacte motorblok is het mogelijk om het frame compact en licht te maken. Lange veerwegen, 17’’ wielen en de korte wielbasis leveren een geweldige handling op. Ook als de conditie van het wegdek te wensen over laat. Het veerwerk wordt gedaan door een instelbare ø41 mm upside-down voorvork met gescheiden veerfuncties. Achter huist een schokdemper met afzonderlijke veervoorspanningsregelaar. Middels een draaiknop kan de achtervering eenvoudig en zonder gereedschap afgesteld worden op de voorkeur van de rijder of de hoeveelheid bagage.

De moderne vormgeving is onmiskenbaar Kawasaki met onder andere volledige LED verlichting. De ‘’kieuwen’’ in de bovenste zij-kuip deflecteren de rijwind bij de rijder vandaan, samen met het nieuwe 4-voudig verstelbare windscherm (over een bereik van 80mm) zorgt dit voor nog betere windbescherming en comfort bij langere afstanden. Met een 21 liter grote brandstoftank zijn lange afstanden eerder een regel dan uitzondering op de nieuwe Versys 650.

Achter de nieuwe top kuip is er nu een 10,9cm groot TFT-kleurendisplay aanwezig. Dit multifunctionele scherm toont overzichtelijk de snelheid, toerental, versnelling, brandstofniveau, tripmeters, temperatuur, voltage en nog veel meer. Een geïntegreerde Bluetooth chip stelt de rijder in staat om via de Rideology app verbinding te maken met de motor. Via de app kan er op afstand allerhande voertuiginformatie, rit logboeken en het onderhoudsschema bekeken worden.

Wat blijft zijn de luxe Touring pakketten met o.a. monokey geïntegreerde zijkoffers. Dit benadrukt de veelzijdigheid van de Versys 650.

De nieuwe Versys 650 staat eind februari bij de Kawasaki dealer in de showroom in de kleuren:
• Metallic Spark Black/Metallic Flat Spark Black
• Metallic Phantom Silver/Metallic Flat Spark Black/Metallic Spark Black
• Candy Lime Green/Metallic Flat Spark Black/Metallic Spark Black

Prijzen worden later bekend gemaakt.
Kijk voor meer informatie of een dealer bij u in de buurt op www.kawasaki.nl