De spanning rondom de introductie van de Moto Guzzi V85 TT neemt toe. Meer dan 8.000 liefhebbers in heel Europa hebben op basis van een preview al een testrit met de nieuwe Guzzi gereserveerd. De testritten beginnen in maart, wanneer de nieuwe tweewieler geleverd wordt bij de belangrijkste Moto Guzzi-dealers in Europa, klaar voor het nieuwe reis- en avonturenseizoen.

Begin februari is de Moto Guzzi V85 TT officieel in productie gegaan in Mandello del Lario. Daarmee is de terugkeer van Moto Guzzi naar de endurowereld een feit. De Moto Guzzi V85 TT is een van de meest langverwachte motorfietsen op de markt. Dat bleek al uit de overweldigende interesse voor zijn officiële voorstelling tijdens het Moto Guzzi Open House afgelopen september, waar de definitieve versie werd onthuld. Maar ook uit het succes van de motorfiets op Eicma 2018, waar hij een van de blikvangers van de show was. In slechts een paar maanden tijd bezochten duizenden enthousiaste bikers de speciale website www.discoverv85.motoguzzi.com om meer te weten te komen over de nieuwe motorfiets.

De meeste aanvragen voor testritten kwamen uit Italië, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Oostenrijk. Maar ook in de Benelux is de belangstelling groot, met ruim 180 proefritaanvragen in zowel België als Nederland. Een paar dagen geleden zijn de orderboeken ook opengegaan voor de Amerikaanse markt. De Moto Guzzi V85 TT is de eerste klassieke tourer-enduro. Hij biedt baanbrekende prestaties en technologie in een design dat de waarden en de bijna honderd jaar oude traditie van Moto Guzzi uitstraalt. Hij is ontworpen op basis van een nieuw technisch platform en wordt aangedreven door een innovatieve 80 pk en 80 Nm sterke, overdwars geplaatste 90° V-twin die trouw is aan de Moto Guzzi-traditie en waarvan de opbouw en rijsensaties uniek zijn. De nieuwe motorfiets biedt standaard een premiumuitrusting om zijn berijder te plezieren, zowel tijdens woon-werkverkeer als op reis en tijdens offroadavonturen. Zo biedt hij multimap ride-by-wire-gashendelbediening, ABS en tractiecontrole. Dankzij de Moto Guzzi MIA-app kan de bestuurder zijn smartphone verbinden met zijn motorfiets, waardoor de functies van de instrumenten verder worden uitgebreid. Er is ook een brede selectie speciale accessoires verkrijgbaar.

Vanaf maart staat de Moto Guzzi V85 TT bij de officiële dealers, en kunnen ook hier de eerste proefritten gemaakt worden. De prijs van de V85 TT bedraagt €13.695* (BE €11.915*)

www.discoverv85.motoguzzi.com

Vermelde prijzen* zijn inclusief 21% BTW en 2 jaar gratis Road Assistance (vanaf 750cc), inclusief rijklaarmaak- kentekenkosten.