‘Never change a winning team!’. Een gevleugelde uitspraak, die Shoei en de broers Marquez de komende jaren in ere zullen houden. De Japanse helmfabrikant en Spaanse MotoGP-coureurs hebben namelijk hun samenwerking, die in het geval van achtvoudig wereldkampioen Marc zelfs teruggaat tot 2010, met vier jaar verlengd. De eerste vruchten van dit hernieuwde pact zijn er ook al, en wel in de vorm van Marquez 6 TC-1 en AM73 TC-2!

 

X-Spirit III

Aan de basis van beide replica’s staat – natuurlijk zouden we haast zeggen – het beste renpaard uit de Shoei-stal, de X-Spirit III. Deze race-integraal pur sang heeft een zeer hoogwaardige en aerodynamische fiberglas buitenschaal, gemaakt volgens de innovatieve AIM+-technologie. Hierbij zorgen meerdere lagen van glas- en organische vezels voor een heel sterke en tegelijkertijd ook lichte constructie, die bij een impact uitstekend de vrijkomende kinetische energie absorbeert. Om voor iedere drager een optimale pasvorm te waarborgen, is de buitenschaal er niet alleen in vier maten, maar kan het interieur dankzij het Shoei Personal Fitting System (€ 60,-) volledig op elke hoofdvorm en -maat worden gefinetuned.

Uitrusting

Verder behelst de uitrusting van de X-Spirit III, die standaard wordt geleverd met een neus- en kinspoiler, Pinlock anticondensvizier en een zachte helmzak, onder meer een robuuste dubbel D-sluiting, een zeer effectief ventilatiesysteem en natuurlijk een Emergency Quick Release System (kortweg EQRS), waardoor de helm in geval van nood makkelijk en snel door omstanders kan worden afgezet.

Een meer dan uitstekende basis kortom voor een tweetal replica’s van ’s werelds snelste broers op twee wielen. Hoewel afkomstig uit dezelfde familie hebben beide integraals toch een heel eigen gezicht. Bij de Marquez 6 TC-1 neemt het bekende rijnummer 93 van de oudste Marquez-telg een prominente plek in bij het overwegend rood/wit/zwarte design. De AM73 TC-2 Alex Marquez-replica daarentegen leunt qua kleur juist heel sterk op blauw, en ook hier zijn zowel rijnummer (73 red.) als Pull & Bear-logo subtiel in het design geïntegreerd.

Beschikbaarheid en prijzen

Een opvallend, chique en ronduit sportief duo kortom, beide verkrijgbaar in de maten XS tot en met XXL. De Marquez 6 TC-1 zal in juni 2021 in de winkels liggen en de AM73 TC-2 ligt vanaf 15 april in de winkel, de prijs voor beide helmen bedraagt €869,-.

www.shoei-europe.com