Een historie die terugvoert tot 1954, en in die meer dan zestig jaar heeft de Japanse helmspecialist Shoei zich gemanifesteerd als een premium merk pur sang. Een merk waar veel professionele coureurs zich mee identificeren, waaronder één van de absolute smaakmakers van het huidige MotoGP-veld: Marc Marquez.

En diezelfde Marquez grijpt Shoei´s thuis Grand Prix in Motegi ook dit jaar weer aan voor de presentatie van een bijzonder fraai nieuw design van zijn X-Spirit III: de Marquez Motegi2 TC-1. De X-Spirit III – hoe kan het ook anders dan het volbloed racepaard uit de Shoei-stal – heeft een hoogwaardige, lichtgewicht multi-composiet buitenschaal, die er in niet minder dan vier maten buitenschalen is. In combinatie met onder meer het individueel aanpasbare interieur (verschillende maten wangkussens) zorgt dat voor een extreem goede pasvorm en daarmee ook hoogwaardig draagcomfort. Overige kenmerken van de standaard met een Pinlock anti-condens vizier geleverde X-Spirit III zijn onder andere een Emergency Quick Release System (kortweg EQRS), robuuste dubbel-D sluiting en een uitgebreid ventilatiesysteem met unieke wangventilatie.

Daar blijft het niet bij wat betreft Marquez-nieuws bij Shoei. Ook van de NXR, die op de sportiviteitsladder een treetje onder de X-Spirit III acteert, komt er namelijk een Marquez replica. En wel de Power Up TC-1, waarbij startnummer 93 lekker prominent en veelvuldig in het sportieve design is verwerkt. Ondanks dat de NXR prijstechnisch iets toegankelijker is dan de X-Spirit III, is er op de uitrusting niet bezuinigd. Zo beschikt ook de NXR over een composiet buitenschaal (eveneens in vier maten) en is hij standaard voorzien van onder meer het EQRS en een dubbel-D sluiting, evenals een uitneem- en wasbare binnenvoering.

De X-Spirit III Marquez Motegi2 TC-1 en NXR Marquez Power Up TC-1 liggen beide vanaf eind september in de winkel. Ze zijn er in de maten XS tot en met XXL en de prijs bedraagt respectievelijk € 879,00 voor de X-Spirit III en € 559,00 voor de NXR

Kenmerken

X-SPIRIT III MARQUEZ MOTEGI2 TC-1

 Buitenschaal:

– AIM+ glasfiber composiet

– helmschaal in vier maten

Interieur:

uitneem- en wasbaar

– wangkussens in verschillende maten

Uitrusting:

dubbel-D sluiting

– Emergency Quick Release System (E.Q.R.

– snelwisselmechanisme vizier

– uitgebreid ventilatiesysteem

– Pinlock-vizier (meegeleverd)

 Maten:                                   

– XS t/m XXL

Prijs:

€ 879,00

 

NXR Marquez Power Up TC-1

 

Buitenschaal:

– AIM glasfiber composiet

– helmschaal in vier maten

Interieur:

uitneem- en wasbaar

Uitrusting:

dubbel-D sluiting

– Emergency Quick Release System (E.Q.R.S)

– snelwisselmechanisme vizier

– uitgebreid ventilatiesysteem

                                  

Maten:                                   

– XS t/m XXL

Prijs:

€ 599,00

Kijk voor meer informatie of andere Shoei producten op www.shoei-europe.com, of volg ons op Facebook.