De deuren van NIU’s eerste Europese flagship store zijn sinds deze week geopend. De officiële opening van de e-scooter winkel, gevestigd aan de van Baerlestraat 108 in Amsterdam, vindt op zaterdag 27 januari plaats. NIU is een innovatief en snelgroeiend e-scooter merk uit China dat inspeelt op de wereldwijde groei van e-mobility. De keuze om de eerste Europese flagship store in Amsterdam te openen is gebaseerd op NIU’s overtuiging dat Nederland een sleutelrol speelt in de internationale toekomst van e-scooters.

Europees visitekaartje in Amsterdam
“Nederland is voorloper op technologisch gebied en is mede door de omvang een zeer geschikte testmarkt voor NIU. Nederlanders zijn gehecht aan de vrijheid die tweewielers hen bieden en staan open voor nieuwe innovaties. Dit maakt het voor ons een logische keuze om onze eerste Europese flagship store in Amsterdam te vestigen.” aldus Joseph Constanty, International Director van NIU. De gemeente Amsterdam heeft de ambitie uitgesproken om in 2025 zo veel mogelijk uitstootvrij te willen zijn op het gebied van verkeer en NIU biedt met de duurzame e-scooter de slimme oplossing in het scootersegment.

800 miljoen kilometer op de teller
NIU is ‘s werelds grootste e-scooter merk en is sinds eind 2017 bij verschillende scooterdealers verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Het innovatieve merk is in 2015 na een succesvolle crowdfunding campagne van start gegaan met de productie van de scooters. Twee jaar later heeft het merk 500 winkels in China en 400 verkooppunten in Europa. Inmiddels rijden er wereldwijd ruim 330.000 e-scooters rond die samen meer dan 800 miljoen kilometer op de teller hebben staan.

NIU gebruikt de grote hoeveelheid ridingdata van alle scooters om de prestaties van de software en nieuwe modellen constant te optimaliseren. Naast de laatste technologie is de vormgeving van de scooter een belangrijk speerpunt van het bedrijf. Zo is NIU meerdere malen in de prijzen gevallen voor het fraaie design van de e-scooters.

Inspelen op de ontwikkelingen in Nederland
NIU is het merk achter de eerste slimme e-scooter in Nederland. Door de NIU Cloud, een app waarmee de scooters 24/7 connected zijn, kan de NIU-software regelmatig updates uitvoeren op bestaande scooters en is het voor de eigenaar mogelijk op afstand de batterijstatus, rijgeschiedenis of locatie van de scooter te controleren. Met de opening van de eerste flagship store in Europa spreekt NIU de ambitie uit om te groeien met hun e-scooters in Nederland en Europa.

“Met de toenemende luchtvervuiling vinden er in Nederland veel veranderingen plaats op het gebied van mobiliteit. De recente milieuzone in Amsterdam is hier een voorbeeld van. Wij weten zeker dat Nederlanders openstaan voor de overstap naar de duurzame e-scooter en met alle ervaring en kennis die wij uit China meenemen kunnen wij hen daarbij helpende hand bieden” aldus Joseph Constanty. De flagship store, op steenworp afstand van het Museumplein, is het meest recente visitekaartje voor NIU. De bezoeker krijgt de mogelijkheid om de verschillende modellen te bekijken, de functionaliteit van de app te ervaren en een ritje op een van de testmodellen te maken.