De ontmoeting tussen Piaggio en Feng Chen Wang, een van de meest experimentele en innovatieve ontwerpers uit de internationale scène, heeft geresulteerd in een speciale en unieke uitvoering van de Piaggio 1, Piaggio’s gloednieuwe elektrische voorstel voor stedelijke mobiliteit.

De Piaggio 1 is wendbaar, licht, onmisbaar en praktisch en vormt een revolutie van het e-scooter-concept dankzij een aantrekkelijk design met aandacht voor elk detail: de speciale Feng Chen Wang-uitvoering die op de EICMA 2021 debuteert, is herkenbaar aan de unieke en exclusieve livery, waarin de stylist en ontwerper haar Chinese roots – Feng werd geboren in Fujian, een provincie in Zuidoost-China, bekend om zijn adembenemende natuurlandschappen – laat samensmelten met levendige Londense creativiteit. Het design combineert visueel de natuurlijke elementen water en het symbool van de feniks, dat in de Chinese mythologie staat voor deugdzaamheid en gratie en dat met de hand is getekend met de traditionele Chinese penseelstreektechniek, terwijl de groene kleur – die terugkomt in de zadelbekleding en de wielen – niet alleen verwijst naar de inheemse flora, maar ook naar universele waarden zoals gezondheid, voorspoed en harmonie.

De samenwerking met Feng Chen Wang resulteerde ook in een speciale helm en een capsulecollectie unisex-streetwear: de modecollectie, die op 13 oktober tijdens de Shanghai Fashion Week werd gepresenteerd, geeft ook een nieuwe vorm aan de traditie om deze bijzonder en eigentijds te maken. Originele en verrassende kledingstukken waarbij de overlay van gerecycleerde materialen ook een synoniem is voor Feng’s diepgaande aandacht voor de thema’s als duurzaamheid, respect voor de natuur en creatief hergebruik. De exclusieve Piaggio 1 Feng Chen Wang (in de versies Piaggio 1 en Piaggio 1 Active) zal vanaf februari 2022 bij de dealers verkrijgbaar zijn, net als de speciale helm en de modecollectie van Feng Chen Wang voor Piaggio.

Feng Chen Wang
Feng Chen Wang is geboren in Fujian, een provincie in het zuidoosten van China. Van hieruit vertrok zij naar Londen, waar zij zich in enkele jaren vestigde als de avant-garde ontwerper van een nieuwe generatie modetalent. De basis van haar werk is het zoeken naar een stijl die tegelijk conceptueel, onderscheidend en functioneel is, gebaseerd op esthetische waarden die putten uit de ervaringen en wortels in de Chinese cultuur. Ze werd genomineerd voor de LVMH award in 2016, en heeft samengewerkt met iconische merken als Nike, Converse, UGG, Levi’s.

Piaggio 1
In de Piaggio 1 vinden we zowel de belangrijkste eigenschappen van de modernste e-scooters:
– Wendbaarheid en licht gewicht voor het stedelijke woon-werkverkeer, essentie en efficiëntie
– Als de kwaliteit en betrouwbaarheid van de Piaggio scooters terug. Dat betekent in de eerste plaats betrouwbaarheid, dankzij een solide, op het rijplezier gericht chassis, maar ook een aantrekkelijk design, een comfortabele en ruime zitpositie en een uitgebreide technologische uitrusting met onder andere een digitaal instrumentenpaneel in kleur, full LED verlichting en een keyless-systeem. De Piaggio 1 is ook de enige e-scooter in zijn klasse met een voldoende grote zadelbak voor een full jet helm.

De Piaggio 1 wordt aangedreven door een in het achterwiel ingebouwde elektromotor: de bromfietsversie (Piaggio 1), waarvan de snelheid is beperkt tot 45 km/u, levert een vermogen van 1,2 kW, terwijl de motorfietsversie (Piaggio 1 Active) een motor van 2 kW heeft. De accu vinden we bij beide versies onder het zadel en kan makkelijk in een paar tellen worden verwijderd om thuis of op kantoor te worden opgeladen.

www.piaggio.com