De Piaggio Group en de Foton Motor Group hebben in Beijing een belangrijke voorlopige overeenkomst ondertekend voor de strategische ontwikkeling van een nieuwe reeks vierwielige lichte bedrijfsvoertuigen.

In de komende maanden zal een team, bestaande uit vertegenwoordigers van de twee bedrijven (

De Piaggio Group en de Foton Motor Group), de productieplannen en commerciële  plannen bestuderen en  de  definitieve contractuele documenten opstellen. Uitgaande van een positieve uitkomst van deze activiteiten, is het streven om de technische documentatie voor het project en de bijbehorende contracten af te ronden in het voorjaar van 2018.

Deze overeenkomst maakt deel uit van de strategie die is gericht op het versterken en moderniseren van het aanbod van de divisie bedrijfsvoertuigen van Piaggio in overeenstemming met de strategische richtlijnen van de Piaggio Group . Het doel van de overeenkomst is de ontwikkeling van een nieuwe reeks commerciële voertuigen waardoor de Piaggio Group haar markt aanzienlijk kan uitbreiden en tegelijkertijd belangrijke kostenbesparingen kan realiseren. De positieve groeivooruitzichten voor de sector vormen een belangrijke reden voor het oprichten van een onderzoeks- en productieplatform om de positionering van de groep te versterken en uit te breiden op de internationale markten.

Er staan verschillende modellen mini pick-ups en bestelwagens gepland voor het vervoer van passagiers en vracht, om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar commerciële mobiliteitsoplossingen. Deze zullen vooral geschikt zijn voor vervoer tussen steden en worden uitgerust met de nieuwste generatie milieuvriendelijke motoren en geavanceerde technologische functies. Alle typen voertuigen zullen een laadvermogen hebben tot maximaal 1,5 ton.

De nieuwe reeks producten zal worden geproduceerd in de Italiaanse fabrieken van de Piaggio Group. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van de bestaande lijnen die worden gebruikt voor de huidige productie. De modellen zullen in de komende jaren geleidelijk worden gelanceerd – beginnend in 2019 – via een distributienetwerk dat zich in toenemende mate zal richten op maximale klanttevredenheid.

De Piaggio Group is een toonaangevende speler binnen de Europese markt voor tweewielers. In 2016 verkocht de groep wereldwijd ook 188.000 commerciële voertuigen en bevestigde daarmee het toenemende belang van het bedrijf als producent van drie- en vierwielige lichte bedrijfsvoertuigen voor het vervoer van zowel passagiers als  vracht.

Foton Motor Group, de grootste producent van commerciële voertuigen in China met een totale omzet van ongeveer 46,5 miljard CNY en ongeveer 40.000 medewerkers over de hele wereld , biedt een compleet scala aan producten met een hoge toegevoegde technologische waarde. De groep heeft een snelle groei doorgemaakt en heeft haar internationale activiteiten gediversifieerd, mede door middel van joint ventures met toonaangevende namen in de automobielsector, waaronder een alliantie met Daimler AG en Cummins Inc.

meer info piaggio.com