Polini Motori presenteert een nieuwe Evolution-kit met roterende klep inlaat voor Vespa 125 Primavera ET3. De nieuwe kit is niet alleen getest op de testbank en op Polini’s race-afdeling, maar ook tijdens de 500 km Endurance van Pomposa door het Polini Team.

De Evolution-kit met roterende klep inlaat kan geïnstalleerd worden op alle types Vespa 125 met originele dimensionele krukas. Er is ook een Polini krukas beschikbaar, artikel 210.0033, met drijfstang bewerkt uit het blok, geavanceerd en gebalanceerd om gemonteerd te worden terwijl de originele 51mm slag behouden blijft. Naast het originele spruitstuk is het mogelijk om de Polini spruitstukken met 2 of 3 gaten te monteren, afhankelijk van het carter. Bovendien is er een spruitstuk speciaal ontwikkeld om te combineren met Polini PWK-carburateurs, verkrijgbaar in de maten 24/26/28. Voor maximale prestaties wordt aanbevolen om het te monteren met de Polini For Race demper, artikel 200.0424.

Technische kenmerken

De gietijzeren cilinder heeft een boring van 58 mm. “Racing” distributiediagram. Zes transferspoelen. De zuiger, gegoten door zwaartekracht in lichtmetaal, is uitgerust met twee gietijzeren S10 verchroomde zuigerveren. Het hoofd is in één stuk gegoten en om de warmteafvoer te vergroten zijn er extra vinnen toegevoegd onder het hoofdvlak. De compressieverhouding is bedacht om maximale prestaties te bereiken.

Artikel: 140.0050/E
Publieke prijs €315 + BTW
100% Made in Italy