Aan het begin van het derde millennium ontwikkelden ze bij Yamaha een nieuw type premium motorscooter die de hele wereld op zijn kop zou zetten. Deze nieuwe categorie maxiscooters kwam voort uit de TMAX, met een geheel nieuw niveau van prestaties, comfort en stijl. Vanaf het begin domineert de TMAX niet alleen deze categorie, maar vormt deze tevens de inspiratie voor een serie MAX-modellen met een levendige, nieuwe uitstraling en een sportief karakter.

De X-MAX modellen zijn vanuit iedere hoek indrukwekkend. Het sportieve en geavanceerde kuipwerk heeft als het ware het ‘DNA’ van de TMAX. De slanke voorkuip en het windscherm bieden de bestuurder en de passagier ook bij hoge snelheden volop bescherming, en de ruime voetplaat en getrapte buddyseat zorgen voor een hoog rijcomfort. Aan elk detail ziet u dat de X-MAX modellen eersteklas motorscooters zijn, gericht op rijders die veel van hun motorscooter verwachten. Door hun lage gewicht en compacte afmeting zijn deze toonaangevende modellen ideaal voor de drukke binnenstad. Dankzij het compacte en hoogwaardige chassis zijn deze motorscooters zeer stabiel, ook bij hoge kruissnelheden. In combinatie met de krachtige motoren zorgt dit voor een perfecte balans tussen prestaties, brandstofverbruik, design en functie. En dan is er ook nog eens opbergruimte voor twee integraalhelmen.

Nog nooit eerder bood een motorscooter in het sportieve segment, dit in combinatie met een compleet vernieuwde designtaal, zoveel specificaties. Geïnspireerd door het succes van de legendarische TMAX, brengen de dynamische X-MAX 400 IRON MAX en de X-MAX 250 IRON MAX een nieuwe stijl in de sportscooter klasse. Naast de nieuwe ‘Liquid Darkness’ kleurstelling en het op de iconische TMAX geïnspireerde design, zijn de IRON MAX modellen tevens voorzien van speciale hoogwaardige stijlelementen.

Door de exclusieve ‘Liquid Darkness’ kleurstelling, in combinatie met het exclusieve design, en de hoogwaardige afwerking, onderscheiden de IRON MAX modellen zich duidelijk van hun concurrenten. Daarnaast beschikt de van goudkleurige stiksels voorziene buddyseat over een autonome rugsteun voor superieur comfort, terwijl de met leder afgewerkte polstering en aluminium voetplaten zorgen voor een nog exclusievere uitstraling. Met de kenmerkende LED contourverlichting, het LED achterlicht en de exclusieve IRON MAX emblemen brengen deze twee modellen nog meer klasse op de weg. Door uitgekiende geometrie hebben beide IRON MAX modellen een ontspannen zitpositie en goed zicht naar voren, wat van hen één van de meest comfortabele motorscooters in hun klasse maakt.

Uitgebreide keuze originele accessoires

Yamaha motorscooters bieden een geavanceerd design en toonaangevende prestaties in hun klasse. En op welke motorscooter u ook rijdt, uw Yamaha-dealer kan een uitgebreid assortiment pasklare premium componenten leveren waarmee u uw favoriete vervoermiddel nog specialer kunt maken. De nieuwste collectie originele accessoires omvat Akrapovic slip-on uitlaatdempers, windschermen, topkoffers, zadels en meer. Dus of u nu op zoek bent naar betere prestaties, meer comfort, extra stijl of meer gemak, bij ons vindt u het juiste onderdeel voor uw Yamaha motorscooter. En vergeet ook niet even een blik te werpen op onze lifestyle collectie, waaronder diverse jacks en comfortabele vrijetijdscollectie. Yamaha maakt uw stijl compleet!

Kenmerken X-MAX IRON MAX modellen

  • Exclusieve ‘Liquid Darkness’ kleurstelling
    ● Kuipwerk met leder afgewerkte polstering
  • Luxueuze buddyseat met autonome rugsteun
    ● Aluminium voetplaten
  • Hoogwaardige afwerking
  • Exclusieve IRON MAX emblemen

De adviesverkoopprijs van de Yamaha X-MAX 400 IRON MAX is € 7.399,- (prijs inclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaarmaken, exclusief leges tenaamstellen kenteken). De adviesverkoopprijs van de Yamaha X-MAX 250 IRON MAX is € 5.899,- (prijs inclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaarmaken, exclusief leges tenaamstellen kenteken).

De zeer gelimiteerde X-MAX IRON MAX modellen, standaard voorzien van ABS, zijn per direct leverbaar.

www.yamaha-motor.eu/nl