Roadskin klinkt je misschien nog niet zo bekend in de oren, maar in het Verenigd Koninkrijk is het één van de toonaangevende merken op het gebied van beschermende casual motorkleding, en in het bijzonder motorjeans. CE A tot AAA-gecertificeerd, enkellaags tot volledig gevoerde beschermende motorjeans, waarvoor gebruik wordt gemaakt van de nieuwste stoftechnologie en aramide. Slijtvast, scheurbestendig, maar wel zo comfortabel dat je de jeans de hele dag kan dragen. De perfecte balans tussen stijl, comfort en veiligheid.

Het Britse Roadskin is dan ook opgericht door echte motorliefhebbers, Ian en Nicky. Hun roots liggen in het offroad rijden: Ian maakte op 11-jarige leeftijd de weilanden in de buurt onveilig op een oude BSA Bantam en was jaren later trotse finisher van de legendarische vijfdaagse Red Bull Romaniacs. Nicky deelt de passie van het off-road rijden en samen rijden ze nog altijd diverse rally’s en TET Trails. Hun jarenlange kennis en ervaring op het gebied van motorrijden gebruiken ze vandaag de dag nog steeds om motorkleding te ontwerpen waarbij functionaliteit, veiligheid en comfort hand in hand gaan met stijlvolle creaties.

Opgericht door echte motorliefhebbers

Roadskin is niet alleen trots op haar zelf ontworpen motorkleding, maar heeft daarnaast ook persoonlijke service hoog in het vaandel. Het team van Roadskin staat altijd klaar voor advies en hulp waar nodig, zo ondervond ook de redactie van Scooter&bikexpress aan den lijve. Niet alleen werd er direct na ontvangst al gevraagd of de kleding naar tevredenheid was, binnen no-time werd er gereageerd op het verzoek een andere lengtemaat te leveren.

De redactie maakte kennis met de AAA-gecertificeerde Taranis Elite jeans. Een voorbeeld van een stevige jeans die inderdaad hoogst waarschijnlijk sterker is dan leer – we hopen het niet uit te hoeven proberen – en toch het comfort van een jeans met veel stretch biedt.

De tijd dat de optimaal beschermende jeans loodzwaar en stug waren is definitief voorbij. Bij de damesjeans wordt er tevens rekening gehouden met dames met iets bredere heupen, en dankzij een hoge taille sluit de broek nog steeds netjes onder de jas aan als je op een sportieve motor voorover gebogen zit. Alle jeans worden altijd geleverd met uitneembare protectie voor de heupen en knieën die eenvoudig verwijderd kunnen worden, waardoor de jeans makkelijk te wassen is.

De jeans zijn verkrijgbaar in diverse taillematen en 3 lengtematen. Voor de dames is er ook een AA-gecertificeerde legging verkrijgbaar. Prijzen variëren van €98,95 voor een A-gecertificeerde ‘city-jeans’ tot €177,95 voor het hoogst gecertificeerde topmodel.

Naast jeans heeft Roadskin ook hoodies met protectie en casual shirts in het assortiment. Neem eens een kijkje op www.roadskin.co.uk waar je de kleding ook rechtstreeks kan bestellen. En heb je vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen. Het team van Roadskin staat je graag te woord!