Bijna geen enkel onderdeel van de beschermende kleding voor motorrijders ontwikkelt zich momenteel zo snel als de motorjeans. Het nieuwste voorbeeld: de Dyn Jeans van Vanucci.

Beter bestand tegen scheuren

De licht elastische denimstof bevat 25% Dyneema, een chemische vezel op polyethyleen-basis. Dyneema is nog aanzienlijk beter bestand tegen scheuren dan aramidevezels (bijv. Kevlar). Dyneema beschikt tevens over een extreem glad oppervlak, glijdt daarom goed en genereert bij een val op asfalt dus weinig wrijvingswarmte. Behalve in de buitenschalen van hoogwaardige motorhelmen wordt Dyneema bijvoorbeeld toegepast in de touwen van lieren voor zweefvliegtuigen of in de klimuitrusting van bergbeklimmers.

Comfortabele pasvorm

Dit alles is de Vanucci Dyn echter – gelukkig – niet aan te zien: de puristische look en de comfortabele pasvorm, regular fit voor heren en slim fit voor dames, worden door de protectoren niet verstoord. Deze behoren namelijk tot de dunste en meest flexibele Level 2-protectoren die momenteel op de markt zijn. De knieprotectoren zijn standaard, de heupprotectoren kunnen achteraf worden geplaatst.

Vrouwen- en herenversie

De damesversie is verkrijgbaar in de bandwijdte 27 tot 33, de herenversie in 30 tot 40. De uniforme beenlengte is royaal bemeten. De broek is in alle Louis-filialen en in de onlineshop verkrijgbaar voor 229,99 euro.