Robin Fick was vorige week een maatje te groot voor zijn opponenten op circuit Pottendijk in Nieuw Weerdinge. De tweeëntwintig jarige coureur uit Sint Anthonis won oppermachtig beide wedstrijdraces en bouwde daarmee zijn voorsprong in het kampioenschap van de Sportklasse verder uit. Fick staat inmiddels fier bovenaan de ranglijst met zes uit zes gewonnen wedstrijden.

Het was André Hertsenberg die de jonge Fick enig tegenstand kon bieden in de beginfase van de eerste race. Beide coureurs wisten direct een klein gaatje te slaan op de rest van het deelnemersveld. Na enkele ronden samen te hebben gereden voerde Fick het tempo verder omhoog en moest Hertsenberg lossen. In de daaropvolgende resterende ronden bouwde Fick het gaatje met zijn achtervolgers snel op en kwam uiteindelijk met ruim 21 seconden voorsprong op Hertsenberg als eerste over de finish. Het gevecht om de derde plaats gaat dan tussen Sebastian Jonker en Jan Beens. Orlando Heijkoop bemoeide zich hier ook nog even mee maar moest in de slotfase van de race de beide mannen laten gaan. Met nog vier ronden te gaan reed Jonker weg van Beens en pakte hij de derde plaats.

In de tweede race ging Fick slecht van start vanaf pole en reed hij achter Hertsenberg en Beens aan. Fick wist beide mannen toch al snel te passeren en na twee ronden reed hij alweer op zijn geliefde koppositie. Ook nu wist hij weg te rijden van zijn tegenstanders en kon hij de race eenvoudig uitrijden. Hertsenberg maakte geen fouten en reed eenzaam achter Fick aan en pakte ook nu de tweede plek. Achter hem waren het Beens, Jonker, Heijkoop en van Essen die de strijd om de derde plaats voerden. Met nog vijf ronden te gaan moest van Essen lossen en kwam er een fotofinish aan te pas om te bepalen wie de derde plaats wint. Beens en Jonker kwamen tegelijkertijd over de streep. Overall pakte Jonker de derde plaats in Nieuw-Weerdinge.

Fick na afloop: “In de vrije training was het nog koud en had ik wat last van de bandenspanning. In de kwalificatie ging het gelukkig wel beter. In de eerste race moest ik ook even oppassen maar gelukkig ben ik toen niet gevallen. Daarna herpakte ik me goed en kon ik de race eenvoudig uitrijden. De tweede race ging de start wat moeilijker en reed ik niet meteen vanaf kop weg. Na een paar ronden wist ik de kop weer over te pakken en ging het gewoon weer goed. Ik maakte aan het eind wel bijna een foutje maar kon dat gelukkig goed herstellen. Toen besloot ik om wat rustiger te gaan rijden want ik had een goede voorsprong opgebouwd.”

“Het blok is gewoon goed, er zit drie jaar ervaring in en dat merken we nu. Mijn vader en mijn tuner helpen me enorm om de fiets goed te laten lopen. Ook mentaal gaat het lekker, ik ben erg blij met deze overwinning en mijn doel is wel om kampioen te worden!”