Royal Enfield introduceert de compleet nieuwe Scram 411; een toegankelijke en beheersbare ‘street scrambler’ met het hart van een adventure motorfiets. Gebouwd op het bewezen LS-410 motorblok van Royal Enfield en een Harris Performance frame, combineert de Scram 411 pittige beheersbaarheid voor het drukke stadsverkeer, met betrouwbare capaciteiten voor wat ruigere wegen. De nieuwe Scram 411 is verkrijgbaar in 2 varianten en verschillende kleurstellingen en naar verwachting verkrijgbaar bij alle officiële Royal Enfield dealers vanaf begin mei 2022.

Scram 411

Royal Enfield introduceert de compleet nieuwe Scram 411. Het eerste ADV cross-over model van Royal Enfield; wereldleider in het middenklasse segment motorfietsen. De nieuwe Scram 411 is een toegankelijke en beheersbare ‘street scrambler’ met het hart van een adventure motorfiets. Gebouwd op het bewezen LS-410 motorblok van Royal Enfield en een Harris Performance frame, combineert de Scram 411 pittige beheersbaarheid voor het drukke stadsverkeer, met betrouwbare capaciteiten voor wat ruigere wegen. De ontwikkeling van de Scram 411 werd gericht op deze veranderlijke omstandigheden, waardoor de rijpositie in zowel geometrisch als ergonomisch opzicht ideaal is voor in het drukke stadsverkeer en ook de onvoorspelbare en soms uitdagende wegen buiten de stad.Scram 411

Scram 411

Bondgenoot voor elk avontuur

De nieuwe Scram 411 is het resultaat van de continue zoektocht van Royal Enfield om motorfietsen te bouwen die de perfecte bondgenoot zijn voor elk avontuur. De Himalayan is zo’n model; Royal Enfield’s eerste, speciaal gebouwde, adventure motorfiets. Geïnspireerd op het terrein zelf en decennia aan rij-ervaring in de Himalaya, de Himalayan is de ‘spartaanse’ en tegelijk enorm capabele motorfiets die voor veel rijders perfect is. Sinds de introductie in 2016 heeft de Himalayan wereldwijde erkenning voor het pure en unieke ontwerp ontvangen, en is wereldwijd een van de bestverkopende Royal Enfield’s modellen geworden. Al deze hooggewaardeerde en op alle vlakken bewezen karakteristieken van de Himalayan waren de inspiratie voor een wat stadsere, meer scrambler gestylede, motorfiets; de nieuwe Scram 411.

Scram 411

De Scram 411 is een nieuwe soort model dat het authentieke scrambler gevoel oproept, met een sterk avontuurlijk DNA ingebouwd. Het is een motorfiets dat zeer speels en wendbaar is in een stedelijke omgeving, en net zo goed een capabele multi- tasker is, klaar voor wat hij dan ook maar tegenkomt onderweg.

411cc, luchtgekoelde 1-cilinder

De Royal Enfield Scram 411 wordt aangedreven door het bewezen 411cc, 4-takt benzine injectie, SOHC, luchtgekoelde 1-cilinder motorblok. Dit motorblok levert een maximaal vermogen van 24,3pk bij 6.500tpm en een maximaal koppel van 32Nm bij 4.000-4.500tpm. Wat zorgt voor een zeer soepele vermogensafgifte en veel koppel in het lage toerengebied, wat de algehele prestaties naar boven haalt. Deze motorfiets is geschikt voor lange stedelijke woon-werk routes met minimaal schakelen en is zeer beheersbaar op slecht wegdek en zelfs bij off-road gebruik.

Deze beheersbaarheid wordt ondersteunt door de vering en ophanging. Met een 41mm telescoop voorvork en 190mm veerweg en een monoshock linksysteem met 180mm veerweg achter. Het 19-inch voorwiel en 17-inch achterwiel met ‘dual purpose’ banden zorgen voor de handling van de motorfiets, met voldoende grip en tractie op het asfalt, los grind of slecht wegdek.

Standaard Tripper-navigatie

Het zadel van de nieuwe Scram 411 is ontworpen voor nog meer comfort tijdens lange ritten, voor zowel de rijder als passagier. De zadelhoogte, van 795mm, maakt het eenvoudig te manoeuvreren in het verkeer. De rijpositie geeft vertrouwen en is comfortabel zowel zittend als rechtopstaand. De nieuwe Scram 411 heeft een digitaal-analoog dashboard dat eenvoudig alle essentiële informatie weergeeft, in alle (weers)omstandigheden, op een digitaal scherm. De ‘old-school’ analoge snelheidsmeter draagt bij aan de Scram styling. Daarnaast is de Royal Enfield Tripper navigatie standaard geïnstalleerd op alle versies van de Scram 411.

De motorfiets is verkrijgbaar in 2 varianten en verschillende kleurstellingen, die allen zijn ontworpen om op te vallen. Donkere ‘Gun Grey’ schaduw tinten met levendige ‘highlight’ kleuren die een knipoog geven aan de ‘street art’ cultuur. Er is keuze uit de kleuren Graphite Yellow, Graphite Red en Graphite Blue, welke tot uiting komen op de carter deksels en velgen. De andere uitvoering heeft een meerkleurige tank en andere originele designs in kleur, waarbij er keuze is uit White Flame en Silver Spirit.


Lees ook: ‘Maart, de maand van de Twin’


Vanaf mei bij de dealers

Naar verwachting is de nieuwe Royal Enfield Scram 411 verkrijgbaar bij alle officiële dealers vanaf mei 2022. Tevens zullen er dan diverse accessoires verkrijgbaar zijn, om de Scram 411 helemaal eigen te maken. Verschillende officiële Royal Enfield accessoires die het avontuurlijke karakter of juist de scrambler styling van deze motorfiets benadrukken, het comfort en/of de bescherming te vergroten.

www.royalenfield.com